Algemeen

GUUS SMEULDERS SOLO olieverfschilderijen, tekeningen: te bezoeken op zondag 27 september

Vanaf 14.00 uur is Guus deze dag aanwezig. Vanwege Corona bieden we u een doorgaande looproute aan door de galerie en de B&B, terug naar het begin kan buitenom.

Daar kunt u vervolgens genieten van een goed gesprek met een drankje en een hapje. Met 3 personen tegelijk kunt u op deze wijze het werk van Guus in de ruimtes bekijken.

Allemaal op gepaste afstand van elkaar.

 

Verleidelijk, dat is het werk van Guus Smeulders nog steeds. Waren het vroeger geheimzinnige, duistere interieurs met een onwerkelijke lichtval die de blik het schilderij in trokken, tegenwoordig eisen zijn doeken de aandacht op door hun heldere kleuren en de gladde, soms cartoonachtige vormen. En opnieuw is niets wat het lijkt: een vrolijk en vlot geschilderd mannetje – Guus is tenslotte een Minerva-schilder - blijkt een eruptie van giftig rood uit te braken, een sereen landschap wordt geteisterd door buitenaardse blobs – en dat ziet er allemaal volkomen vanzelfsprekend uit.

Het wekt geen verbazing dat Smeulders een bewonderaar is van de Neue Leipziger Schule (Neo Rauch cs). Net als zij maakt hij gebruik van de beeldtaal van street art en de thematiek van de (social) media. Daarnaast vormen zijn reizen, zijn werk (offshore rope access) en talloze andere kunstenaars herkenbare inspiratiebronnen. Maar de werkelijkheid die hij creëert is geen sociaal commentaar, heeft geen eenduidige boodschap voor de werkelijkheid om ons heen. Het lijkt eerder of Smeulders het kijken zelf aan een kritisch onderzoek onderwerpt.

 

te zien t/m 22 november 2020

 

openingstijden do, vr, zo 13.00 - 17.00 uur, en alle dagen van de week na afspraak

 

Vanwege het Coronaprotocol gelieve uw e-mailadres toe te voegen aan de lijst van bezoekers

De Kunstpraktijk - galerie, B&B, atelier –

Dorpstraat 6A, 5504 HH Veldhoven

www.dekunstpraktijk.nl


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!