Algemeen

“Geen zin? Dan maak je maar zin” of “Wat zeg je dan?” Als je een plakje worst van de slager kreeg.

 

Als je in Nederland bent opgegroeid ken je deze uitspraken gegarandeerd. Zo zijn wij deze week #growingupdutch op Twitter tegen gekomen. Na zowat alle Tweets te hebben gelezen, vonden we dat het wel tijd was om deze herinneringen van vroeger met jullie te delen! Wedden dat jij ze ook zeker herkent?

 

Je mag niet zomaar thuisblijven

“Ga eerst maar proberen, als het echt niet lukt mag je naar huis”. Dit kreeg je te horen als je eigenlijk naar school zou moeten maar je, je toch niet helemaal goed voelde. Meestal na een paar minuten op school was er natuurlijk niks meer aan de hand.

 

Irritante uitspraken

De uitspraak “geen zin? Dan maak je maar zin” moet wel bekend klinken. Zo niet, dan zegt “Kan ik niet ligt op het kerkhof en wil ik niet ernaast” je zeker wel iets.

 

Kilometers fietsen naar school

Zon of regen, sneeuw of hagel, dit maakte niet uit. We moesten gewoon op ons fietsje kilometers fietsen naar de middelbare school. En had je het geluk dat je op de heenweg geen tegenwind had, dan had je dit wel op de terugweg. Was jij 1 van de geluksvogels die geen kilometers hoefde te fietsen? Dan mocht je nog niet zeuren want “ik fietste vroeger wel 15 kilometer om op school te komen, stel je niet aan”.

 

Tot slot hebben we deze klassiekers nog:

  • Laatste gymles voor de grote vakantie apenkooien met álles uit de gymzaal.
  • “Ik zeg niet wat we gaan doen maar neem wel je zwemspullen mee”.
  • “Als de ander in de sloot springt doe jij dat dan ook?”
  • “Je bent toch niet van suiker?”

Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!