Algemeen

Grand Café Het Ketelhuis, een plek waar iedereen zich fijn kan voelen!

Op Landgoed De Grote Beek, aan de Boschdijk, kun je heerlijk lunchen bij Grand Café Het Ketelhuis. Dit sociale bedrijf werkt met deelnemers met psychische problemen die een traject volgen op het terrein, herstellen van bijvoorbeeld een burn-out of een stageplek nodig hebben waar ook ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling.

 

Van maandag tot vrijdag kun je hier lunchen, koffiedrinken of vergaderen. De kaart bestaat uit klassieke en vernieuwende lunchgerechten die allemaal zijn bedacht door deelnemers. Onder begeleiding van een technisch opgeleide keuken en bedieningsstaf leren deelnemers niet alleen hoe ze kunnen terugkeren in de maatschappij maar ook de technische horecavaardigheden waarmee ze uiteindelijk een baan zouden kunnen vinden.

 

Nowelle Haan coördinator van dit werk-leerbedrijf legt uit hoe zij precies te werk gaan.

“Iedereen die hier werkt is bezig met een traject om persoonlijke doelen te halen. Sommige mensen kunnen volledig meedraaien andere mensen zijn minder belastbaar en kunnen bijvoorbeeld alleen een simpele taak uitvoeren omdat ze nog niet ver genoeg zijn met hun herstel. Het is mijn taak om in te kunnen schatten of we bijvoorbeeld een cateringopdracht kunnen inplannen zonder extra werkdruk op de deelnemers te leggen.”

 

“Naast dat wij dagbesteding en een sociale leerweg bieden voor onze deelnemers, doen we er alles aan om de ervaring van de gast zo goed mogelijk te maken. Kwaliteit van de gerechten en de bediening is net zo belangrijk als bij een ander horecabedrijf.”

 

Een van de keuken medewerkers is Lars. Hij draait mee in de keuken en voelt zich fijn bij Grand Café Het Ketelhuis. Vooral de gezelligheid wordt meerdere keren genoemd als ik vraag wat deze werkplek voor hem betekent. Maar naast deze sociale factor leert Lars vaardigheden in de keuken zoals verschillende kooktechnieken, maatregelen omtrent hygiëne en een mooie opmaak van een bord. Hij heeft ook een gerecht bedacht wat een specialiteit van Grand Café Het Ketelhuis is geworden.

 

Er wordt samen gewerkt met Albron, de bedrijfscateraar op Landgoed De Grote Beek. Zij zorgen voor de vaktechnische opgeleide begeleiders. Samen met Nowelle die vooral de persoonlijke doelen van de deelnemers bewaakt biedt Grand Café Het Ketelhuis een compleet pakket voor iedereen die zich door psychische of psychiatrische problematiek niet prettig voelt op de reguliere arbeidsmarkt.

 

Nowelle: “We merken dat er vanuit het publiek vaak meer compassie is voor mensen met een zichtbare beperking, terwijl juist deze mensen een plek als deze ook ontzettend hard nodig hebben. Als gasten hier een fijne ervaring hebben en hebben genoten van het eten en de bediening, helpt dit om het stigma rondom psychische problematiek te verminderen.

 

Grand Café Het Ketelhuis is ook de perfecte plek voor een zakelijke afspraak! 

Ze zijn van maandag tot vrijdag geopend tussen 11:30 en 14:00, reserveren is handig!

 

Grand Café Het Ketelhuis

Landgoed De Grote Beek

Dr. Poletlaan 45 | Eindhoven

De zij-ingang direct naast de parkeerplaats.

T. 040 297 0654

www.ketelhuis-grotebeek.nl


Uw reactie




AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!