Algemeen

GLOW 2021, Hèt lichtfestival van Eindhoven

GLOW 2020

Eindhoven staat om zijn rijke verleden ook wel bekend als de stad van het licht. Dit is natuurlijk terug te leiden naar Philips, het oude gloeilampenbedrijf dat opgericht is in 1907. Sinds 2006 organiseert Eindhoven het unieke lichtfestival genaamd GLOW. Het is een gratis te bezoeken lichtkunstfestival die door heel de stad reikt. Zo’n 35 lichtkunstenaars uit binnen- en buitenland werken hieraan mee. Ook maakt GLOW ruimte voor unieke projecten van eigen bodem. Dit jaar is het lichtfestival in Eindhoven van 6 november t/m 13 november.

Elk jaar geeft GLOW een thema mee aan de lichtkunstenaars, die zij gebruiken om geheel naar eigen idee in het lichtkunstwerk te verwerken. Het thema van dit jaar is Moved by Light en het festival vindt plaats op 4 locaties in Eindhoven: Centrum, Strijp S/T, Campina, TU/e. Dit zijn stuk voor stuk afzonderlijke gebieden en dus ook op verschillende dagen te bekijken. Omdat het zo’n uniek en innovatief festival is, lopen de bezoekersaantallen meestal ook erg hoog op. In 2006 kwamen er nog zo’n 45.000 mensen op het festival af, in 2019 was dit 770.000. GLOW vindt van 6 november t/m 13 november elke dag plaats van 18:30 – 23:00.

Bij de Sint Catharina kerk zal zoals elk jaar een indrukwekkende lichtshow zijn, maar dit zal ook gelden voor het 18 Septemberplein en natuurlijk alle andere locaties verspreid door Eindhoven. over Op de locaties is er uiteraard de mogelijkheid om een kop koffie of warme chocolademelk te drinken, aangezien het herfstig en koud weer zal zijn. Kleed je dus warm aan! Het is zeker de moeite waard om Eindhoven ’s avonds op een andere manier mee te maken met dit unieke lichtfestival!

https://www.gloweindhoven.nl/nl  


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!