Algemeen

Gigantische ‘’iglo’’ over de terrassen in Eindhoven?!

Wanneer je in Nederland naar het strand gaat kan je beter ook een paraplu meenemen, dit omdat het weer elk moment om kan slaan! Dit zelfde geld natuurlijk voor terrassen, het ene moment is het warm dan koud dan is het droog en 5 minuten valt er weer een lading water naar beneden.

Nu we richting de winter maanden gaan wordt het natuurlijk ook steeds kouder, en dit is erg vervelend voor de mensen die graag een terrasje pakken. Goed nieuws! De horecaondernemers in Eindhoven mogen hun terrassen namelijk deze winter overdekken, dit doormiddel van een koepel die over de terrassen geplaatst wordt. De koepel wordt geplaatst over de Markt in Eindhoven. En is er dus voor bedoeld om de mensen die in de winter maanden naar het terras gaan warm en droog te houden!

Het idee van de koepel bestaat al sinds vorig jaar, ook was er al toestemming gegeven voor de constructie, de koepel is namelijk gebouwd van kunststof het wordt een flinke investering maar dan staat er ook wat! De bouw van de koepel is dus verschoven naar deze winter dit omdat vorig jaar plotseling alle horeca dicht moest en de koepel dus geen nut had.  

Met de ‘’iglo’’ wil de gemeente de terrassen tegenmoet komen in de moeilijke tijd die ze hebben gehad en waar ze nog steeds inzitten. Als de gemeente definitief akkoord gaat wordt de koepel komende wekend gebouwd en gebruikt in November, dan kun je zelfs in de sneeuw genieten van een van de gezellige terrasjes in Eindhoven! En geen paniek, in Februari wordt de koepel weer afgebroken dus in de zomer maanden kun je weer lekker genieten van het zonnetje!


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!