Algemeen

GGzE dagbestedingsprojecten: Boekbinderij en Grafisch

Alle dagbestedingsprojecten binnen GGzE hebben een heel eigen gevoel. De werkdruk verschilt per project net zoals het werktempo. De verschillende dagbestedingen lopen uiteen van het verzorgen van paarden tot horeca of het maken van fietsen en alles daar tussenin. Bij het dagbestedingsproject Grafisch en dagbestedingsproject De Boekbinderij kunnen ze een hele uiteenlopende groep mensen begeleiden. 

 

Waar de boekbinderij vooral een sociale doelstelling heeft en sommige mensen al heel veel jaar onderdeel van een vaste projectgroep zijn, is het werk dat zij verzetten voor o.a. de drukkerij en andere dagbestedingsprojecten van GGzE zeer van belang. Alles wat zij produceren wordt echt gebruikt. De tijd en energie die de deelnemers in het werk stoppen worden zo op waarde geschat. De werkzaamheden bestaan vooral uit licht lichamelijk werk zoals het vouwen van drukwerk, stempelen, het inbinden van boeken op ambachtelijke wijze maar ze maken ook notebooks, kalenders en agenda’s.

 

Bij het grafische project is vooral mogelijkheid tot zelfstandig werken en leren. Mensen die ervaring hebben in de grafische wereld of interesse hebben om zichzelf er verder in te verdiepen kunnen hier terecht. De werkdruk ligt hier wat hoger omdat opdrachten tijdsgebonden zijn, maar er is nog steeds genoeg ruimte voor het sociale en mentale aspect die bij dagbesteding komen kijken. Voor klanten ontwerpen zij alles, van flyers tot posters en labels. En leveren die dan in samenwerking met de drukkerij aan de verschillende bedrijven en initiatieven.

 

Groepen bestaan uit ongeveer 4 deelnemers zodat er genoeg ruimte en tijd is voor iedereen. Elke deelnemer heeft een andere aandachts behoefte en op verschillende vlakken. Bij de dagbestedingsprojecten is er ruimte voor langdurige deelname maar ook kortdurende tijdelijke deelname. De begeleiders zijn continu bezig om de projecten door te ontwikkelen en te kijken naar nieuwe uitdagingen die het dagbestedingsproject interessant houden voor langdurige deelnemers.

 

Zo worden alle kaartjes die binnen GGzE verstuurd worden nu geleverd door het grafische project. Denk aan verjaardags- en beterschapskaartjes die de werknemers ontvangen.

 

Dagbestedingsprojecten zijn broodnodig voor alle mensen die om welke reden ook minder makkelijk meekomen in de maatschappij, ze krijgen een doel, structuur en hebben vaste sociale momenten om eenzaamheid te voorkomen of te verdrijven.

 

Heb jij een vouw - of inpakklus voor de deelnemers van dagbestedingsproject De Boekbinderij? Graag! Neem dan contact met ons op.

 

Voor meer informatie kijk op: www.ggze.nl/boekbinderij, www.ggze.nl/grafisch of voor alle informatie van GGzE op www.ggze.nl.

Volg GGzE ook op Facebook, Instagram, LinkedIn en Youtube!


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!