Algemeen

‘Gezonde’ snacks die eigenlijk niet zo gezond zijn

Door de coronakilo’s zitten we er allemaal over na te denken om gezonder te gaan eten en minder te snacken. Je ziet in de schappen van winkels allerlei ‘gezonde’ snacks, een aantal zien er ook lekker uit. Maar deze tussendoortjes zijn helemaal niet zo gezond. Hier een aantal snacks die helemaal niet zo gezond zijn als wordt gezegd.

Gedroogd fruit

Gedroogde mango’s, kokosnoot en cranberry’s: super lekker natuurlijk, maar eigenlijk niet zo gezond. Tijdens het droogproces van het fruit wordt er veel suiker toegevoegd. Dan kun je toch beter een vers stukje fruit kiezen. 

 

Krokante muesli

Lekker en makkelijk tijdens het ontbijt. Doordat de stukjes granen aan elkaar worden geplakt door siroop en suiker is dit snelle ontbijtproduct niet erg gezond.

 

Proteïnerepen 

Sport je veel? Dan heb je vast wel eens een proteïnereep gegeten. Deze repen worden zelfs vaak aangeraden voor sporters. Het kan je wel helpen voor het opbouwen van spieren, maar er zitten alsnog te veel suikers in. En zitten er bijna geen suikers in een proteïnereep, dan zit er vaak veel kunstmatige zoetstoffen in. Er zijn dus wel betere opties als je spieren wilt krijgen!

 

Peperkoek

De peperkoek (of ontbijtkoek) wordt ook vaak gegeten als ontbijt, maar dit is eigenlijk beter om te eten als koekje zoals de naam al aangeeft. 

 

Groentechips

Je zou denken dat dit gezonder is dan de normale chips, maar het blijven gefrituurde chipjes. Dan kun je net zo goed gewoon voor de klassieke chips kiezen.

 

Fruitbiscuits en fruitrepen

Dit zijn weer van die typische lekkere tussendoortjes. En er zit fruit in, dus wat kan er mis mee zijn? Vaak zit er maar een klein percentage fruit in en een veel groter percentage suiker. 

 

Natuurlijk is er niks mis met deze snacks op z’n tijd. Maar het is belangrijk om er een balans in te vinden en soms toch een stukje fruit te pakken in de plaats van een stukje peperkoek.


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!