Algemeen

Gezond gewicht, gezond eetpatroon, gezond bewegen

David Lloyd Health Clubs Coach Tessa van der Steen geeft tips om fit en gebalanceerd de zomer in te gaan.

Sport en bewegen is bevorderlijk voor onze gezondheid, daarom gaan eten en sporten hand in hand. Als je niet op je gezondst bent, zal je dat waarschijnlijk wel merken in je sportprestaties. Om je te helpen een gezonde lifestyle te ontwikkelen vroegen wij de health coach van David Lloyd Clubs Tessa van der Steen om tips & tricks zodat je een gezonde levensstijl kunt ontwikkelen en fit en gebalanseerd de zomer tegemoet kan gaan. 

 

 

 

Een vraag die altijd opkomt is, wanneer en wat te eten als je wilt gaan sporten. Tessa vertelt, “Als je gaat sporten is het belangrijk om twee uur voor de training al niets meer te eten. Je lichaam zal dan de energie naar je spieren sturen en niet naar je vertering. Na de work-out is het wel goed om te eten want het trainen maakt kleine scheurtjes in je spieren, zo worden meer spiervezels gecreëerd. Het beste voor de spieren is om dan eiwitten te krijgen, een eiwitshake is dan ook het meest effectief. Voor de vegans zijn dit erwten-, rijst of hennep proteine. En anders een whey isolaat shake. Beide kun je gewoon aanmaken met water. Wil je meer body dan raad ik haver of amandelmelk aan.”
We vroegen Tessa wat een pre-workout is en hoe ze daar tegenaan kijkt.
“Pre workouts zijn energie opwekkende supplementen en in sommige pre workout mixen zitten veel suikers of slechte zoetstoffen zoals aspartaam. Eigenlijk heb je als pre workout alleen elektrolyten en aminozuren nodig.”

Op de vraag welke voeding goed is om af te vallen of om juist een mooie toning van je lichaam te verkrijgen zei Tessa het volgende:
“Afvallen werkt bij iedereen anders, want ieder lichaam is anders. Het beste dieet daarvoor is altijd op maat gemaakt. Als je juist een mooie toning wilt hebben dan kun je er voor kiezen om naast het sporten bijvoorbeeld creatine te gebruiken, dit zal de spiermassa vergroten. Maar mijn go-to snacks hiervoor zijn; een reep met eiwitten, een omelet van 2 eieren of een eiwitshake met een handje noten.”  

In 2022 ziet Tessa vaak de trend van een vegetarisch dieet voorbij komen, iets dat super goed is voor je gezondheid. De kans op hart en vaatziekten wordt aanzienlijk verminderd bij het minderen van het eten van vlees. Wel is het van belang om dan supplementen te slikken. Voldoende eiwit, ijzer, vitamine B1 en vitamine B12 zijn hierbij het belangrijkst. Vitamine B12 komt namelijk alleen voor in dierlijke producten. Deze supplementen kan je na je workout nemen. 

Goed uitgebalanceerde voeding kan je sportprestaties verbeteren en zal voldoende eiwitten leveren om spiergroei en herstel te bevorderen. Tot slot zijn er volgens Tessa drie tips die je daarbij kunnen helpen.

  1. Je lichaam zo snel mogelijk na het sporten voeden met koolhydraten en vocht.
  2. Voldoende vocht drinken om de hele dag door, en tijdens en na de inspanning goed gehydrateerd te zijn. 
  3. Een gevarieerde en evenwichtige voeding (met fruit en groenten) om je lichaam energie te geven die voornamelijk uit koolhydraten moet komen, gevolgd door eiwitten en vetten. 

Meer weten over voeding en sporten, wanneer je een lidmaatschap hebt bij David Lloyd Clubs kan je een een sessie boeken bij Tessa van der Steen via https://www.davidlloyd.nl/en/enquire-now.


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!