Uitgaan

Fijnfisjenie! 3 Uurkes Vurraf mag weer mét publiek

3 Uurkes Vurraf mag weer mét publiek! Door het wegvallen van de meeste coronamaatregelen is het mogelijk om weer een kleine groep carnavalsvierders te mogen ontvangen. Dat gebeurt op vrijdag 25 februari om drie uur op een locatie in het centrum van Eindhoven.

Een deel van het publiek is live bij de opname aanwezig. Een ander deel volgt 3 Uurkes Vurraf vanuit de eigen huiskamer via een videoverbinding en zijn tijdens de uitzending te zien op een videowall. De uitzending van 3 uurkes Vurraf is voor iedereen live te volgen op tv.

3 Uurkes Vurraf is de traditionele aftrap van het carnaval en wordt al voor de 33e keer gehouden. Dat is een jubileum in carnavalsland. Ook dit jaar is het festijn weer een kleurrijke optocht van carnavalshits. Presentator Jordy Graat ontvangt onder meer Lamme Frans, Rene Schuurmans, Gebroeders Ko, Alpenzusjes en de Lawineboys. Een beter start van het carnaval kun je niet wensen.

Drie Uurkes Vurraf is niet alleen live op tv te zien. Ook online en op de radio is de enige en echte aftrap van het carnaval te volgen. Heb je 3 Uurkes Vurraf gemist? Geen nood, ’s avonds om kwart voor acht wordt het carnavalsspektakel nog eens in zijn geheel herhaald.

Je kunt je niet aanmelden voor kaartjes voor 3 Uurkes Vurraf. De kaartjes zijn te winnen bij acties van Omroep Brabant.

Fijnfisjenie Café

Tijdens het carnaval is dagelijks het Fijnfisjenie Café geopend vanaf kwart voor acht. In de gezelligste kroeg van Brabant wordt vier dagen feest gevierd met de presentatoren Christel de Laat en Jordy Graat. Dat doen zij samen met cafébezoekers, artiesten en onze verslaggevers die met het Brabants Buske de hele provincie doorkruisen. Carnavalsvierders uit de hele provincie kunnen hun carnavalsberichten, foto’s en video’s delen tijdens de uitzending.

Fijnfisjenie Café is van zaterdag 26 februari tot en met dinsdag 1 maart live te zien op tv van 19.45 tot 21.30 uur. Elke dag is er ook een Pré-Fisjenie Café vanaf 17.45 uur.

Carnaval Vurraf en dweilradio

Op Omroep Brabant radio begint carnaval traditioneel ook met de uitzending van 3 Uurkes Vurraf. Vervolgens is het hele weekend Dweilradio te horen. Daarin is veel carnavalsmuziek te beluisteren en te horen hoe Brabant carnaval viert.

In de week voorafgaand aan carnaval warmt Jordy Graat iedere dag een uurtje op. Vanaf maandag 21 februari kun je tussen 19 en 20 uur luisteren naar Carnaval Vurraf.

Verder kun je online en via onze social media-kanalen het Brabantse carnaval volgen op onze themapagina: www.omroepbrabant.nl/carnaval


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!