Algemeen

Fijne Wereld Vrijheidsdag!

Aardbewoners opgelet! Vandaag is het Wereld Vrijheidsdag.  Iedere 9 november van het jaar vieren wij waarom vrijheid in het algemeen van belang is. 

 

George W. Bush en de Berlijnse Muur

Deze speciale dag is ingesteld door voormalige president van Verenigde Staten George W. Bush. Dit is naar aanleiding van de val van de Berlijnse Muur op 9 november 1989, die tijdens de Koude Oorlog gebouwd was om Oost- en West-Berlijn gescheiden te houden. Officieel kwam de Amerikaanse president met dit initiatief na nog een belangrijke gebeurtenis die Amerika – en de rest van wereld- nog steeds herinnert: 9/11.

 

11 september 2001

Nadat er een terroristische aanslag werd gepleegd op het World Trade Center in New York op 11 september 2001, hield president Bush in een toespraak over het belang van vrijheid en gerechtigheid.

 

Dus…pak jouw vrijheid!

Vrijheid is tot op de dag van vandaag een belangrijk begrip dat vroeger -of zelfs nu- ons mens maakt. Vrijheid van meningsuiting, religieuze vrijheid, vrijheid van verkeer, goederen en diensten, noem maar op. Natuurlijk moeten wij in ons achterhoofd houden, dat sommige landen/steden/dorpen op de wereld nog moeten vechten voor hun vrijheid. Hierbij staan wij stil. Tegelijkertijd vieren wij de mogelijkheid om te doen en laten wat wij willen. Fijne Wereld Vrijheidsdag allemaal! Klik hier om het vieren. 

 

Bron: Beleven.org , Vrijspreker, YouTube 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!