Algemeen

Fabienne van Heijst, Eindhovens enige echte Love Islander doet haar woord

Deze bombshell heeft geen introductie nodig. Maar als wij haar moeten omschrijven, gaat het als volgt: ze heeft een persoonlijkheid van een powervrouw en haar verschijning doet de mannenharten sneller kloppen. Fabienne van Heijst heeft haar plek weten te zetten in de RTL reality-datingshow Love Island seizoen 2. Met één doel: Om de liefde van haar leven te kunnen vinden in de Spaanse villa Casa Amor. 

‘In het normale leven vind ik geen liefde’

In hotel Van Der Valk Eindhoven praat Fabienne ons bij over haar ervaring in het televisieprogramma Love Island, waar zij zich vorig jaar voor heeft aangemeld. Natuurlijk wordt de beauty advisor van Kiko Milano gebombardeerd met cliché-vragen als: “Waarom wil jij überhaupt meedoen aan Love Island!?” of “Hoe ben je daar terecht gekomen?” Fabienne glimlacht en doet zonder enig getwijfel haar verhaal. Fabienne: ‘In november 2019 heb ik me aangemeld voor Love Island want in het normale leven vind ik geen liefde dus ik dacht: waarom probeer ik heb niet bij deze reality serie? In juni 2020 werd ik gebeld met de vraag of ik nog interesse had want eerder waren er geruchten dat er geen nieuw seizoen zou komen´. 

‘Alleen Matheus was degene die op dat moment uitsprong’

Fabienne is een van de eerste twaalf singles die haar plek heeft bemachtigd in Casa Amor. De villa waar zij opzoek is naar de ware. Het Spaanse Grancanaria is de bestemming waar de ´Islanders´ elkaar kunnen ontmoeten. Bij binnenkomst pijlen haar ogen naar Matheus. Fabienne: ‘Er was niemand in de villa waarvan ik meteen dacht dat ik daar in het dagelijks leven op zou af willen stappen. Alleen Matheus was voor mij degene die op dat moment uitsprong’.

´Het is alsof je in een bubbel leeft´

Het tweede seizoen van Love Island is nu voorbij en de kandidaten zijn weer terug van weggeweest; terug naar het normale leven! Waar je geen camera’s om je heen krijgt en geen zenderkast achter de rug hoeft te dragen, maar hoe zit het met vriendschap? Zijn de Islanders na maanden voor de schijnwerpers nog bevriend met elkaar? Volgens Fabienne is het verschil tussen in de spotlights staan en de werkelijkheid ontzettend groot. ‘In de villa maak je meteen vrienden. Het is alsof je in een bubbel leeft want je ziet alleen elkaar. Nu spreek ik niet elke dag met mijn medekandidaten. Daarnaast heb ik het druk met mijn eigen dingen’, vertelt Van Heijs. 

`Ik wil de beste versie van mijzelf laten zien´ 

Aan het begin van het seizoen verliet de Eindhovense Bombshell Casa Amor omdat Matheus koos om te koppelen met Raphaella. Een geëmotioneerde Fabienne verliet de villa maar maakte een comeback. Deze keer met een andere mindset. Fabienne: ´Ik ben totaal verandert en ik heb een andere mindset gehad toen ik weer terugkwam naar Casa Amor. Dit deed ik puur om de echte ik te laten zien, ik wilde de beste versie van mijzelf laten zien. Zo kan ik lief en respectvol zijn naar anderen. Bovendien gun ik iedereen alles. Ik ben niet alleen gekomen om te flirten. Aan het begin focuste ik op met welke jongen ik de beste klik had, want ik ben uiteindelijk naar Love Island gekomen om de ware te vinden´.

 

´Wees gewoon jezelf´

Op social media krijgt Van Heijst sinds haar deelname zowel positieve als negatieve reacties. Zo verteld de 23-jarige dat men schreef dat ze manipulatief was en een alleen maar een ‘spelletje’ speelde. Volgens de Eindhovense beauty waren deze geruchten gecreëerd door twee dames. ‘De negatieve reactie die ik heb gekregen is dat ik manipulatief was en dat ik de andere dames geen kans gaf om de jongens te leren kennen´. Echter denk ik dat deze roddels waren gecreëerd door Imen en Raphaella.  Hierdoor hebben de kijkers een ander beeld over mij gekregen´. Ondanks deze roddels en kritieken, heeft de Eindhovense toch waardering gekregen voor haar deelname aan Love Island seizoen twee. ´Sinds mijn deelname heb ik meer volgers op Instagram en veel waardering gekregen. Ik merk op de werkvloer dat klanten mij complimenten geven over hoe goed ik in mijn schoenen sta, dat ze fan van mij zijn geworden en dat ik altijd mezelf ben gebleven, met of zonder camera´s. Dat geeft mij een goed gevoel´. 

 

Of er nog een volgend seizoen komt van Love Island, is nog niet duidelijk. Maar als dit reality-dating programma in de maak is en iemand uit Eindhoven -of omgeving- besluit zich in te schrijven, geeft Fabienne als advies: ‘wees gewoon jezelf, ga vooral je eerste keuze achterna en denk niet aan anderen’.

 

Fabiennes leukste hotspots:

De bengel

Foodmarket

Stratumseind

 

 

 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!