Algemeen

Expositie Lex Grote in Kasteel Geldrop

Lex Grote, kunstschilder en de schrijver van de ‘Eindhoven in Art​’ artikelen in ons blad voor internationals, HOWDO, zal vanaf zondag 7 november t/m zondag 12 december zijn werken exposeren in Kasteel Geldrop. 

Grote volgde de Grafische opleiding in Eindhoven en de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in ’s-Hertogenbosch waarna hij zich verder ontwikkelde en een eigen persoonlijke vorm gaf aan zijn werken. Hij neemt de tijd voor zijn schilderijen en is vaak bezig met meerdere werken tegelijk. Door ze even “in de wacht” te zetten en later opnieuw verder te gaan, componeert hij als het ware het eindresultaat.

Lex wil in zijn voorstellingen vastleggen wat in hem omgaat, waarbij de werksfeer in zijn atelier erg bepalend is. Een rustige omgeving met een muziekje zorgen ervoor dat hij in de juiste stemming komt en er creatief iets “groots” tot stand komt, waarbij hij zich ook steeds de vraag stelt: “wat ziet en ervaart de kijker” bij mijn werken.

Grote werkt niet enkel in zijn atelier maar staat met beide benen ook in de maatschappij. Hij deelt graag zijn ervaringen met andere kunstenaars, bv door het geven van schilderworkshops in binnen- en buitenland. Voor hem is dat ook leerzaam want met de feedback van de deelnemers kan hij zichzelf ook weer verder ontwikkelen.

Op dinsdagavond en donderdagmorgen geeft Grote les bij “De Wiele creatief” in Geldrop. En creatief als hij is, ook hier weer een passende naam voor de cursus namelijk; ‘Groot(s) schilderen met Grote’.

De openingstijden van de expositie zijn op donderdag-, vrijdag- en zondagmiddag telkens van 14:00 tot 17:00 uur. 

Kasteel Geldrop  

 

Mieloseweg 1 Geldrop                                                           

 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!