Algemeen

Evoluon wordt Next Nature Museum en sluit zich aan bij Museumkaart

Next Nature, een platform op het gebied van technologie en innovatie, zal zich per 1 juli aansluiten bij de Museumkaart onder de naam Next Nature Museum. Volgens de oprichter van Next Nature (Koert van Mensvoort) zal de toelating tot de Museumkaart zorgen voor een toestroom van een breder en diverser publiek.

 
 

Het Next Nature Museum, gevestigd in het iconische Evoluon gebouw in Eindhoven, zal dienen als een dynamische ruimte waar grenzen tussen biologie en techniek vervagen. Het ‘museum voor de toekomst’ is toegewijd aan het verkennen van ‘the next nature’, een gedachtegoed dat ervan uitgaat dat onze technologische omgeving zo alomtegenwoordig, complex en autonoom is geworden, dat we het als een natuur op zich moeten beschouwen.

Een platform voor innovatie en duurzaamheid

"Wij zijn verheugd om deel uit te maken van de Museumvereniging en kijken ernaar uit om onze deuren te openen voor een groter publiek," vertelt Koert van Mensvoort (oprichter Next Nature). "Het Next Nature Museum is niet alleen een plek om te leren over de technologie van morgen, maar ook een future lab, waarin wij een gezamenlijke toekomst maken, niet alleen voor de mens, maar voor al het leven op aarde."

Momenteel zijn de tentoonstellingen ‘RetroFuture’ en ‘Spacefarming’ te bezoeken. Het museum zal regelmatig nieuwe tentoonstellingen en programma's lanceren die bezoekers uitnodigen om actief deel te nemen aan het vormgeven van onze collectieve toekomst. 

“Met toegang via de Museumkaart hopen we een nieuwe generatie van denkers en makers te inspireren en om de uitdagingen en mogelijkheden van de toekomst aan te gaan. Ons doel is om een platform te zijn voor discussie, leren en ontdekking, met een nadruk op innovatie en duurzaamheid”, aldus Van Mensvoort.

Over Next Nature

Next Nature verkent de natuur van de toekomst. We gaan niet terug, maar vooruit naar de natuur. Het platform zet zich in voor de kruisbestuiving tussen biologie en technologie. Next Nature wil niet alleen de panda en het regenwoud redden, maar ook de mens. Next Nature bevindt zich al ruim 15 jaar in de voorhoede van het toekomstdenken en organiseert projecten, expo’s en lezingen over de hele wereld. 

Voor meer informatie over het Next Nature, tentoonstellingen en toekomstige evenementen, bezoek de website nextnature.museum


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!