Algemeen

Engelen Witgoed geeft advies over de vaatwasser


Op deze zonnige woensdag middag, ging de redactie van Licht op Eindhoven langs bij Peter Engelen Witgoed aan de Zeelsterweg in Eindhoven. De insteek was om wat meer informatie te verkrijgen voor het schrijven van een leuk artikel in ons blad. Wij staken echter af met een vraag over onze vaatwasser en 
voilà de insteek van het artikel van deze editie was gevonden.

 

De eerste vaatwasser werd in 1886 bedacht door Josephine Cochrane. Met behulp van een mechanicus bedacht ze een machine die het grotere huishouden zou verlossen van de afwas. Deze was echter nog niet bedoeld voor de huisvrouw (of haar bedienend personeel). Het was toen niet meer dan een handgedraaide ronde ton. Inmiddels hebben wij vaatwassers die met ons communiceren via apps. Wij hebben wat geweldige voorbeelden gezien in de zaak van Peter, welke momenteel voorzien wordt van een geheel nieuwe look.

 

Onze vragen aan Peter Engelen:

 

Onze vaatwasser spoelt, ondanks dat wij altijd het zwaarste programma pakken, niet altijd goed schoon. Is onze vaatwasser stuk?

 

Kijk eens naar de sproeiarmen. De gaatjes kunnen verstopt zitten door bijvoorbeeld etensresten of stukjes onopgeloste vaatwastablet folie.

 

Wij leggen tegenwoordig het vaatwastablet onderin de machine, mag dit?

 

Nee, dat de vaat hier schoner van wordt, is een groot misverstand. De vaatwasser timed namelijk het loslaten van het tablet, nadat het al het eerste vuile water heeft weggepompt

 

Moeten wij nu zout, glasspoelmiddel of vaatwaszeep gebruiken voor het beste resultaat?

 

Het beste is een balans vinden hierin. Elk van deze middelen heeft zijn eigen functie. Als je deze middelen allemaal goed gebruikt, dan scheelt het uiteindelijk in het opnieuw wassen van niet goed schoon geworden vaat.

 

Mijn moeder zei altijd dat je borden eerst af moet spoelen voordat ze de vaatwasser ingaan, klopt dit?

 

(lachend) Was jij jouw kleren ook voordat je ze de wasmachine in doet? Er zitten diverse filters in een vaatwasser die licht- tot redelijk hardnekkig vuil gewoon schoon spoelt. Regelmatig de filters zuiveren is sowieso verstandig.

 

Al met al zijn wij samen met de kundige heren van Peter Engelen witgoed erachter gekomen dat de vaatwasser één van de meest onderschatte machines is van een hedendaags huishouden. Het gemak dient de mens. En het gezegde dat men pas iets mist, wanneer het er niet meer is, is zeker van toepassing op de vaatwasser. Op een uitzondering na houdt niemand van met de hand afwassen. Het schijnt overigens nog minder duurzaam te zijn ook. Tegenwoordig gebruikt een goede vaatwasser slechts 6 liter om een hele vaat brandschoon te krijgen! En snel en goed drogen kunnen bijvoorbeeld de zeoliet vaatwassers, die met speciale korrels, vocht omzetten in warmte.

 

Het is in de tijd van nu erg verleidelijk om voor de grote jongens op witgoed gebied te gaan. Maar wie verlangt er nu niet naar de service van vroeger met het beste van nu? Laat dat nu de slogan zijn van dit bedrijf.

 

Hier hebben ze de beste merken, maar zij zorgen er ook nog eens goed voor. Bij dit bedrijf draait alles om goede service. Je blijft klant zolang als het product bij je draait. Houdt het een keer op met draaien? Dan zijn zij vrijwel altijd bereikbaar en hebben voor de meeste gevallen een persoonlijke en snelle oplossing. Geen telefooncentrales, gewoon direct één van hen aan de lijn. Waar vind je dat tegenwoordig nog?

 

Engelen Witgoed Center

Zeelsterstraat 145 | Eindhoven

www.engelenwitgoed.nl

 

ACTIE

NU gratis inbouwen van uw nieuwe vaatwasser van Engelen Witgoed.


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!