Coverstory

Eindhovense Zangeres Jill Helena over haar nieuwe single 'Alleen mezelf'

Wie heeft de aflevering niet gezien van All together now waar Jill Helena de sterren van de hemel zong met het nummer “All By Myself” dat bekend werd door de versie van Celine Dion. Ze kreeg de gehele jury mee met haar prachtige stem, en de opname ging al snel viral.

Eerder kenden we Jill Helena van The Voice of Holland, maar in de tussentijd heeft ze er alles aan gedaan om te groeien en te ontwikkelen. Naast haar zangcarrière in Nederland heeft ze een tijd doorgebracht in de Verenigde Staten om te werken met creatieve producers en heeft ze de lead van de soapserie “Goede tijden, Slechte tijden” ingezongen.

 

All Together Now

Na haar knal optreden bij All Together Now had ze de mogelijkheid om een sterk team om zichzelf heen te verzamelen en bracht ze het nummer “Alleen mezelf” uit. Een Nederlandse bewerking van het nummer “All by myself” geschreven door Han Kooreneef die ook geschreven heeft voor onder andere Marco Borsato. Het is natuurlijk altijd gewaagd om een cover uit te brengen van een nummer wat al ontzettend bekend is, maar na het zien van Jill’s optreden voelde Han geen twijfel over het schrijven van een nieuwe tekst.

 

Nederlandstalig

Jill: “Ik wilde graag in het Nederlands zingen om mijn gevoel nog sterker over te brengen. Ik ben ondertussen enige tijd single dus vanuit dat opzicht voelde ik me verbonden met ‘alleen mezelf’. Ik heb in het verleden Engelstalige nummers opgenomen en uitgebracht, maar ik heb besloten de Nederlandstalige richting op dit moment aan te houden. Momenteel ben ik met een team van producers en schrijvers met nieuwe muziek bezig. Hopelijk zijn er dan ook weer meer mogelijkheden om op te treden.”

 

Corona

Hoewel de corona crisis vooral ook voor artiesten een moeilijke tijd was omdat festivals en concerten niet meer door konden gaan, was het voor Jill Helena ook een tijd die ze heeft benut om te schrijven en in de studio te zijn. Ze maakte demo’s en kon zich helemaal focussen op haar muziek.

 

Hoe ging jij om met de lockdown?

Jill: “Normaal ging ik wel 4 of 5 keer per week uit eten, en was ik vaak te vinden in de sportschool. Dus dat was wel echt even wennen dat dat niet meer kon. Ik ga sowieso graag uit en naar festivals.”

 

Eindhoven

Jill groeide op in Eindhoven. In de brugklas van de HAVO kwam Jill erachter dat zingen haar talent was en dat ze al snel steeds beter werd. Ze nam zangles en haar talent groeide mee. Uiteindelijk sloeg ze haar vleugels uit naar LA en Amsterdam, om daar een paar jaar te wonen. Maar uiteindelijk is Jill weer terug bij ons in Eindhoven en ze heeft geen plannen om weg te gaan.

 

 

 

Toekomst

We vragen wat Jill Helena allemaal nog wil gaan doen in de toekomst. Jill: “Ik zou niet meer mee willen doen met een talentenshow, daar heb ik alles ondertussen wel uit gehaald. Ik zou wel graag meedoen aan een programma als ‘De Beste Zangers’. Ik ben op dit moment alleen maar met muziek bezig, dat is echt mijn passie, daar ligt mijn focus.

 

We hopen Jill Helena en haar bijzondere lied “Alleen mezelf” snel terug te horen op de radio!

 

 

Jill’s favoriete plekken:

L'Avenue

Mangiare

Dijk9

Little One

Van ’t Spit

Roast Club

Jazz Bar

2Balou


Reacties

Zit jij er nu achter of. Niet wil jij datk een afgetraind lichaam heb  het gaat telkens over trainen op mijn telefoon ik bestel spullen maar die komen niet aan stapje. Voor stapje doe ik vanalles om zo bedrijven the openen ik weet hoe het is om heel rijk te zijn en om arm te zijn. Het probleem is ik word telkens tegengehouden dan is er weer 100 euro weg me wagentje van 9000 euro hebben ze express kapot gemaakt ik heb een schuld gehad van 80.000 euro door hacken en blijvend letsel stressyndroom soort de overheid 50.000 euro schuld zou jij ervoor kunnen zorgen dat ze ermee op willen houden Erik Boomsma die heeft. Mij jaren gehackt en nog veel anderen tis een wonder dak nog leef stel je staat in mijn schoen als je iets. Zoekt vind je het niet op een ander toestel wel 10 jaar elke dag lastig gevallen op mijn telefoon snapte. Maar jij mag dat wel topper alles heeft een reden toch waarom heb jij geen vrien je bent een hartstikke mooie meid en lieve en zorgzame meid jij verdient een man die goed voor jou is en zorgt dat jou werk lichter word en veel leuker iemand die voor je kookt opruimde de was doe dat soort dingen 

Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!