Algemeen

Eindhovense startup CodeSkillz genomineerd voor belangrijke ICT prijs

Nog maar net anderhalf jaar oud en nu al in de race voor de Computable Awards 2020, in de categorieën Opleiding & Training en Tech-startup. Dat overkwam het Eindhovense bedrijf CodeSkillz.

CodeSkillz ontwikkelt lesmethoden op het gebied van digitale geletterdheid, een nieuwe leerlijn in het primair en voortgezet onderwijs. Leerlingen krijgen de lesstof niet op de traditionele manier aangeboden, maar in de vorm van een game. Samen met Robin de Ruimtereiziger beleven ze allerlei avonturen. Hierdoor ontwikkelen scholieren spelenderwijs alle digitale vaardigheden die de huidige en toekomstige maatschappij van hen vraagt. Uniek in de Nederlandse onderwijswereld.

Laura Nijenhuis, mede-oprichter van het bedrijf uit Eindhoven: “We zijn superblij met deze nominatie natuurlijk. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor de scholen die betrokken zijn bij de ontwikkeling van het lesmateriaal, zoals het Van Maerlantlyceum. En ook al kan er straks maar een winnaar zijn, het voelt toch als een erkenning voor de manier waarop we met CodeSkillz bezig zijn.”

Aan ambitie ontbreekt het de jonge ondernemers niet: over drie tot vijf jaar wil het bedrijf alle leergebieden van het onderwijs-curriculum met hun ‘serious games’ bedienen. Nijenhuis: “We willen leren in Nederland nóg aantrekkelijker maken, op alle niveaus. Niet alleen voor de leerlingen, maar ook voor hun docenten.”

Wilt u meer weten over de bijzondere lesmethode ‘Digitale geletterdheid’ van CodeSkillz? Kijk dan op: codeskillz.nl/


Uw reactie




AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!