Algemeen

Eindhovenaren kamperen deze zomer voor het eerst in het Jacob van Oppenheimerpark

Sinds 2013 ontmoeten buurtbewoners verspreid over heel Nederland elkaar op De Buurtcamping. Een initiatief waarmee in 2022 alleen al 800.000 ontmoetingen zijn gerealiseerd op 53 Buurtcampings. Samen bouwen buurtbewoners de camping op, organiseren activiteiten voor elkaar en leren tijdens een ontspannen vakantie hun buren beter kennen én dit jaar voor het eerst in Eindhoven. 

Wat is de Buurtcamping? 

Tijdens De Buurtcamping wordt een park drie dagen lang omgetoverd tot een echte camping. De camping wordt bewoond door alle mensen die de buurt rijk is: zo is de Buurtcamping een inclusieve ontmoetingsplek voor iedereen.

 

Net zoals op een normale camping ben je op de Buurtcamping veel buiten en is iedereen gelijk. Met een wc-rol onder je arm naar het toilet, samen de afwas doen met de buurman en even tandpasta lenen van de buurvrouw. Door samen de camping op te bouwen of mee te doen aan een van de activiteiten, leren buurtbewoners elkaar tijdens de Buurtcamping beter kennen. 

 

Een derde van de kampeerplekken is gereserveerd voor minima. Zo wordt ervoor gezorgd dat iedereen kan genieten van de Buurtcamping.

 

Maarten Hupkes, directeur van De Buurt over aankomend camping seizoen: ‘Met de Buurtcamping verbinden we allerlei soorten mensen met elkaar. En dat is belangrijk, want we willen allemaal graag leven in een prettige buurt. Een buurt waarin je elkaar kent, waarin iedereen zich veilig voelt en waar we elkaar om hulp durven te vragen’. ‘Juist in deze tijd, vervolgt Hupkes, waarin we zo makkelijk langs elkaar heen leven. Hier leveren wij met de Buurtcamping op een laagdrempelige manier een grote bijdrage aan’. 

 

Het doel van de camping 

‘De camping heeft als belangrijkste doelstelling om mensen uit hun eigen bubbel te laten komen: rijk en arm, met of zonder opleiding, met een Nederlandse of niet Nederlandse achtergrond, iedereen ontmoet elkaar op de camping! Daarnaast bieden we een vakantie voor gezinnen die anders niet op vakantie zouden kunnen’, aldus de campingbeheerders van de Strijp.

‘Met deze buurtcamping richten we ons in het bijzonder op de wijken Drents Dorp, Lievendaal en ’t Ven. Daarnaast richten we ons op de bewoners uit ’t Schoot en Philipsdorp. Oftewel alle buurten die grenzen aan het Jacob Oppenheimerpark. Uiteraard zijn andere enthousiaste Strijpse bewoners ook welkom’.

Aanmelden als vrijwilliger of een kampeerplek reserveren op de Buurtcamping kan hier:

https://debuurtcamping.nl/campings/eindhoven/


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!