Effe Buurten

Bregje werkt ook voor Lumens, en heeft een vet mooi netwerk waar heel veel prachtige projecten in Eindhoven georganiseerd worden. Kleine en grote initiatieven die het verdienen om in het licht gezet te worden. De stad verbinden via sociale verhalen. Dus dat gaat goed komen. Jippie!

In EFFE Buurten gaan Linde ten Broek en Eddie Mol op zoek naar bijzondere initiatieven, hartverwarmende ideeën en mooie projecten in de wijken van Eindhoven die niet altijd zichtbaar zijn voor iedereen.

Het stokje overdragen

Het is vrijdagmiddag en ik fiets naar Coffeelovers in de stad. Een fijne plek, omringd door letters, inspirerende boeken en natuurlijk ook lekkere koffie. Ik weet wat ik ga doen straks, en toch voelt het een beetje gek. Ik ga mijn rubriek EFFE Buurten overdragen aan Bregje en haar zal ik zo ontmoeten. Er gaat van alles door mij heen. Ik voel me vooral een bezorgde moeder die haar kindje loslaat. En dat moet natuurlijk echt wel aan iemand toevertrouwd worden die er goed op gaat passen. Heel erg goed. Strijdbaar als ik ben denk ik ook: als ik geen klik heb dan gaat het feest niet door. Wil ik nou wel of niet loslaten?

Als ik aan kom lopen, Bregje de hand schudt en in haar ogen kijk, weet ik: dit komt goed. Pffff, gelukkig. Er is direct ruimte in mij. We blijken vakzusters. Twee marketing en communicatie professionals zitten naast elkaar. “Nou ja, meer communicatie dan marketing”, vertelt Bregje. Het is niet eens zo lang geleden dat zij naar de Kamer van Koophandel ging en daar Bschrijft inschreef, en sindsdien stroomt het behoorlijk. Mooie schrijf- en communicatieopdrachten waar ze haar hart aan heeft verpand. Waarin ze haar kennis en vooral passie voor het communicatie vak kan inzetten. Vooral de opdracht voor Jeugd Veilig Verder is op haar lijf geschreven. Schrijven, adviseren, creëren: het is de mix van alles die het werk zo boeiend houdt.

Nieuw avontuur

Bregje schrijft teksten die ergens je hart kunnen raken. Projecten die een positieve bijdrage leveren aan de wereld, “het moet wel ergens over gaan, vertelt ze. Ik kan niet de hele dag over SEO termen praten, en bekijken hoe we nog beter kunnen scoren in Google. Scoren doe je als je vanuit je hart werkt, dan raak je iemand.” Mooi werk. I love that!

Bregje zit op de bank en achter haar zie ik de jeugdafdeling van Van Piere. Heeft ze iets met kinderboeken? “Onze drie kinderen zijn gek op lezen, dus ja, daar heb ik wel iets mee. En misschien ga ik ooit een eigen boek maken...” Hoe leuk zou dat zijn.

“Ik weet niet of ik het op jouw manier kan doen”, zegt Bregje aan het einde van ons gesprek, maar dat is ook helemaal niet de bedoeling. Ik vind het juist leuk dat er een eigen draai aan gegeven gaat worden. Ik ben erg benieuwd.

 

Ik heb de afgelopen twee jaar met heel veel plezier de rubriek EFFE Buurten gevuld met mooie verhalen. Het is tijd voor iets nieuws. Wat dat zal zijn weet ik nog niet. Wel dat het te maken heeft met persoonlijke verhalen in corporate bedrijven. Daar is het tijd voor.

Dank jullie wel voor de positieve feedback die ik steeds heb gekregen op de rubriek. Bregje neemt jullie mee naar nieuwe plekken met prachtige verhalen!

 

Have a be you ti ful day! XXX Linde ten Broek, www.lindetenbroek.nl


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

* verplicht