Algemeen

De basisscholen zijn sinds vandaag weer open! Nog steeds een beetje onwennig met alle nieuwe maatregelen, ouders mogen niet mee naar binnen, kinderen moeten op volgorde naar hun klas. Vooral voor de kleintjes die vandaag voor het eerst beginnen ontzettend spannend.

5 tips zodat je kindje voorbereid en gerust naar school gaat

 

  1. Zorg dat je van te voren zelf weet in welk klaslokaal ze moeten zijn en leg uit hoe ze daar naartoe moeten lopen.

  2. De meeste scholen hebben foto’s van hun leerkrachten op hun website staan, laat je een kind een foto zien van hun leerkracht en vertel de naam. Mocht je kind zijn meester of juf niet direct vinden dan weten ze naar wie ze moeten vragen.

  3. Zorg dat je kind weet in welke groep hij of zij zit. Bijvoorbeeld groep 1B zodat leerkrachten die de leerlingen opvangen in de verzamelruimte kan vragen in welke klas hij of zij hoort.

  4. Probeer uit te leggen waarom dingen verlopen zoals ze nu gaan. Maak het geen eng verhaal maar als ze weten waarom hun start van het schooljaar anders is dan die van hun oudere broertjes of zusjes, kunnen ze er net wat makkelijker mee omgaan.

  5. Kinderen moeten net als ons veel vaker hun handen wassen of zelfs desinfecteren. Na binnenkomst, eten en buitenspelen gaan de kinderen gezamenlijk of op volgorde handen wassen. Laat dit dus geen verrassing zijn!

 

Maar we wensen de kindjes vooral heel veel plezier!

Heb jij nog meer tips? Laat ze weten via stephania@lichtopeindhoven.nl


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!