Uitgaan

Eerste editie van de Atelier-Sale op Sectie-C op zondag 19 juli 2020

Atelier Dragt, Galerie KRL en Onterfd Goed organiseren de allereerste editie can de Atelier-Sale op het creatieve terrein Sectie-C op zondag 19 juli 2020 van 12,00 to 17.00 uur. Sectie-C ligt aan de Daalakkerweg 2, in de wijk Tongelre in Eindhoven. Ingang is voor iedereen gratis.

Sectie-C is voor veel Eindhovenaren onbekend terrein. Ze kennen het alleen als DDW-locatie en zijn in de veronderstelling dat het gedurende de rest van het jaar een lege, afgesloten plek is. Niets is minder waar. Op het voormalige Stork-Nolte terrein zijn meer dan 250 grote en kleine ondernemers gevestigd. Een groot deel daarvan houdt zich bezig met design of cultuur, zoals ontwerpers, ambachtelijke producenten, fotografen, theatermakers en veel ondersteunende bedrijven.


Deze ontwerpers en ambachtslieden zijn gewend te werken met de deuren dicht omdat hun werk uiterste concentratie vraagt. Hun producten en ontwerpen zijn doorgaans niet zichtbaar voor het publiek. Veel wordt gemaakt in opdracht of voor internationale presentaties in steden als Milaan. Speciaal voor de Atelier-Sale komen zij hun ateliers en werkruimtes uit en laten zij de bezoeker kennis maken met hun werk.


Drie ondernemers van Sectie-C hebben het op zich genomen de eerste editie van de Atelier-Sale te organiseren. Atelier Dragt, Galerie KRL en Onterfd Goed zijn voornemens de Sale met enige regelmaat te programmeren.


Om je kennis te laten maken met Sectie-C organiseren de huurders op zondag 19 juli gezamenlijk de eerste versie van de Atelier-Sale. Op het buitenterrein laten zij zien wat zij doen, wat ze produceren of waar ze voor staan. In de buitenlucht kun je kennis maken met alle creativiteit, design, vakmanschap en innovatie die het terrein rijk is. Er zijn demonstraties, er worden ‘misbaksels’ verkocht, maar ook designproducten, restanten van materialen, oud gereedschap en je kunt genieten van een kop koffie, een goed glas wijn of een vers gemaakte maaltijd of klein hapje bij een van de food-makers van Sectie-C.


Vanwege de RIVM maatregelen heten we elke bezoeker persoonlijk welkom en zullen we hem vragen naar zijn gezondheid en om de noodzakelijke medewerking gedurende zijn bezoek. Uiteraard is de 1,5 meter ook op Sectie-C een maatregel waarop we zullen controleren.


Over Atelier Dragt
Atelier Dragt is een letterschilders studio waar vakmanschap en originaliteit hoog in het vaandel staan. Gebruik makend van oude technieken en moderne hulpmiddelen geeft eigenaar Wessel een nieuwe draai aan dit eeuwenoude ambacht.


Over Galerie KRL
Galerie KRL is een ontmoetingsplaat waar kunst en beleving samen komen. KRL focust op moderne, hedendaagse kunst en design. Het doel is om de bezoekers te helpen nieuwe vormen van kunst en design van opkomende en bekende kunstenaars te ontdekken en te beleven. Met behulp van nationaal en internationaal talent hoopt KRL een nieuw perspectief op kunst en design te bieden.


Over Onterfd Goed
Onterfd Goed ondersteunt Nederlandse musea bij het beheren van hun collectie. Objecten die door de musea worden afgestoten komen naar de hal op Sectie-C. Het publiek kan daar een keuze maken uit de steeds wisselde collectie van ruim 3000 kunstwerken en historische objecten.


Over Sectie-C

Op het enorme terrein van Sectie-C zijn vrije denkers en authentieke makers gevestigd binnen een unieke organische structuur. Sectie-C is een bastion van design, producten en innovatieve oplossingen. Sectie-C staat bol van talent en ambachtelijk vakmanschap.


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

* verplicht