Algemeen

Een voetbalclub achterna reizen in Europa, hoe is dat?

Iedereen heeft wel eens van iemand gehoord dat het bezoeken van een voetbalwedstrijd iets bijzonders is. Niet alleen het voetbal zelf, maar ook  het drankje doen vooraf tot het feestje na het eventueel winnen van de wedstrijd. Nu zijn er ook mensen die hun club overal naartoe achterna reizen. En ik, Youri, ook bekend als een van de stagiaires bij Licht op Eindhoven reis overal naartoe om PSV te zien voetballen. 

Een paar maanden terug heb ik mezelf overgehaald om PSV achterna te reizen naar het Baskenland. PSV zou daar de wedstrijd spelen tegen Real Sociedad in San Sebastián op 9 december. Maandagavond vertrok ik vanaf Rotterdam naar Bilbao. Waarna ik een dag heb doorgebracht in Bilbao.

Op de woensdag ben ik naar speelstad San Sebastián afgereisd per bus, ongeveer een uurtje rijden vanaf Bilbao. In San Sebastián ben ik eigenlijk meteen met de andere PSV’ers de kroeg ingedoken waar het zingen en vooral veel bier drinken meteen begon, van de café eigenaar mochten wij onze eigen muziek aanzetten waardoor de sfeer nog beter werd, want Brabanders blijven nou eenmaal Brabanders en waar we ook zijn, we maken het altijd gezellig! De wedstrijddag was op een donderdag, en het weer was super slecht. Het heeft de hele dag geregend en een paraplu kopen bij een souvenirwinkeltje had geen zin, want die klapte kapot bij de eerste de beste windvlaag. Geen succes dus. 

Voor de wedstrijd hebben we in het mooie oude centrum met ongeveer 850 supporters die waren afgereisd naar Spanje verzameld en hebben we wederom een een flinke stempel gedrukt. Vervolgens zijn we gezamenlijk in de stromende regen naar het stadion gelopen waar PSV een flink pak slaag te verwerken kreeg tijdens de wedstrijd:  3-0 verlies en uit de Europa League. Nu klinkt het natuurlijk als een niet al te goede trip, maar al met al heeft deze trip zijn eigen verhaal en avonturen die bij iedereen zullen bijblijven. Al met al weer een prachtige trip!


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!