Algemeen

Een throwback naar het geweldige MSN tijdperk

Hoe laat ben jij online?

 

MSN, dit woord zorgt voor veel gemengde emoties. Sommige krijgen er een blij gevoel van, want na schooltijd kon je lekker met je potentiële nieuwe liefde uren praten over je dag. Andere krijgen er een minder leuk gevoel bij, zoals al die keren dat je moest wachten tot je MSN afspraak online kwam en weer veel te laat was terwijl je duidelijk had afgesproken om op een bepaalde tijd aanwezig te zijn. 

 

In ieder geval, genoeg om aan terug te denken, daarom een paar herkenbare herinneringen uit het MSN tijdperk.

 

Online, offline 

Zoals gezegd, je kon uren met je potentiële nieuwe liefde praten. Maar voordat jullie het gesprek beginnen moet hij wel even een paar keer hebben gezien dat je online bent, hij of zij moest tenslotte het gesprek beginnen. Zou het opvallen als je 6 keer online en offline bent gegaan of moet je het nog eens voor de 7de keer proberen?

 

Block

Na een paar minuten chatten was je met sommige al snel door de gesprekstof heen. De oplossing om weg te gaan zonder te zeggen dat je geen zin meer had? Zeggen dat je moest gaan sporten of eten en hierna drukte je op ‘block’. Op deze manier leek het of je offline was, maar ondertussen kon je gewoon nog met andere blijven chatten. 

 

Dé MSN praat

Je kon hartstikke goed Nederlands maar dit was natuurlijk niet te zien aangezien afkortingen zoveel leuker waren. ‘Hiii hgh met jouuu?? Met my ghg! Kom net uit schoool, was egt saai!’

 

Afscheid 

Naast de afkortingen in het algemeen moest je natuurlijk ook gepast afscheid kunnen nemen. Hoe doe je dit? Door zoveel mogelijk afkortingen te gebruiken zoals hvj, sgatjj, wjnmk, ntb! Code taal dus. 

 

Als ik dit zo lees was het een bijzonder tijdperk en ik denk dat er zeker wel een aantal mensen zijn die het missen. Jij ook?

 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!