Algemeen

Een throwback naar alle vergeten My Little Pet Shop diertjes

Weet jij nog waar ze überhaupt liggen?

 

De schattige hondjes, de schitterende huizen en de kleine accessoires. Je vond dit natuurlijk helemaal te gek. Je wilde het liefst heel de collectie hebben, om vervolgens alles in de kamer uit te stallen en er uren mee bezig te zijn. Ik kan het maar over één ding hebben: My Little Pet Shop.

 

Grote hype

Sinds de jaren ‘90 zijn de diertjes al bekend bij ons. Voor wie de hele hype gemist heeft en geen idee heeft waar ik het over heb, dit zijn kleine speelgoedjes van ongeveer 5 cm in de vorm van dieren. Door de jaren heen zijn er ontzettend veel dieren bij gekomen, met de daarbij horende accessoires. Naast de accessoires zijn er ook verschillende huizen voor de dieren.

Zoals gezegd is de hype in de jaren 90 begonnen en heeft in Nederland in de 00’s een grote opkomst gemaakt. Je kon het zo gek niet bedenken of het was in de winkels verkrijgbaar. Van knuffels en broodtrommels tot pyjama’s, het was er allemaal. Er werden zelfs verschillende computerspellen gemaakt die geactiveerd konden worden met de knuffels. Op deze manier kwam je favoriete diertje nog meer tot leven!

 

Collectors items

Tegenwoordig is de hype in Nederland wel een beetje aan het afnemen en zien we de diertjes steeds minder. Maar dit betekent niet “uit het oog, uit het hart”. De schattige diertjes zijn namelijk echte vintage en special collection items geworden. Op EBay is er een groot aanbod, waar de prijzen behoorlijk op kunnen lopen! Van een simpel hondje voor $48,- tot aan $350,- voor een huis met twee katten. Je moet er wat voorover hebben, maar dan heb je wel een echte vintage My Little Pet Shop.

 

Ik ga vanmiddag eens kijken of ik mijn My Little Pet Shop nog terug kan vinden, wie weet zit er een collectors item bij!


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!