Algemeen

Een nieuwe selectie, een nieuw systeem en een nieuwe trainer

Een aantal weken geleden heeft PSV de eerste trainingen van het nieuwe seizoen gestart. Daarop volgde een aantal oefenwedstrijden tegen Vitesse, Willem II, Eintracht Frankfurt en Hertha BSC. De spelers van de nieuwe hoofdtrainer Roger Schmidt zijn zeer gemotiveerd en enthousiast voor het nieuwe seizoen, maar er moeten nog wel veel dingen verbeteren.

PSV

Linksback crisis
Gisteren heeft PSV zich eindelijk versterkt op een van de zwakke plekken van het afgelopen seizoen, de linksback positie. De van Augsburg overgenomen Philipp Max, die voor rond de 8 miljoen euro opgepikt werd, past volgens hem en trainer Roger Schmidt perfect in het nieuwe systeem van PSV. Hij is zeer aanvallend en goed aan de bal, maar ook een betrouwbare verdediger.

Nieuwe doelman
Eerder heeft PSV ook de nieuwe doelman Yvon Mvogo voor twee seizoenen gehuurd van RB Leipzig. Tijdens het oefenduel tegen Hertha BSC heeft hij de nul gehouden en laten zien dat hij een goed meevoetballende keeper is, precies de reden waarom Roger Schmidt hem wilde halen.

Nieuwe krachten
Tot dusver zijn dit de enige inkomende transfers. Volgens technisch directeur John De Jong is dit nog lang niet het einde van de transferperiode van PSV. Er zijn een aantal spelers in de picture, maar eerst moeten een aantal spelers verhuurd of verkocht worden om plaats te maken voor de nieuwe krachten. De selectie is momenteel te groot. Spelers als Jeroen Zoet en Joel Piroe mogen bij het juiste aangeboden bedrag vertrekken.

Oefenduel Viktoria Koln
Tijdens het afgelopen duel tegen Hertha BSC liet PSV zich van zijn beste kant zien. Het nieuwe systeem van Schmidt begint steeds meer vorm te krijgen en de spelers zien er zeer gemotiveerd uit. Vanmiddag staat het oefenduel tegen FC Viktoria Koln op het programma. Jammer genoeg zijn er veel spelers met lichte klachten. Ook is de interland periode begonnen en zullen veel spelers afwezig zijn.

Sturm- und Drang voetbal
De aankomende transferweken zullen vol veranderingen zitten voor PSV. Hopelijk kunnen we als voetballiefhebbers vermakelijk en goed aanvallend voetbal zien als de competitie weer begint. Natuurlijk kan PSV niet veel veranderen aan de coronasituatie, maar hopelijk kunnen we dit seizoen nog in een vol stadion zitten om het zogenoemde Sturm- und Drang voetbal van Roger Schmidt te kunnen aanschouwen.

Door Luc Troost


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!