Algemeen

 

In Eindhoven is afgelopen week de nieuwe Piet geïntroduceerd. Het nieuwe uiterlijk van deze piet moet zorgen dat allebei de partijen van de pietendiscussie tevreden zijn. Hierbij wordt de traditie gerespecteerd en de aspecten verwijderd waar mensen persoonlijk last van hebben. Met deze nieuwe look wil gemeente Eindhoven zorgen dat het Sinterklaasfeest weer een vrolijk kinderfeest kan worden zonder discussies.

de 5 nieuwe Pieten
Eindhoven

Middenweg
De nieuwe look heeft vijf varianten, waarbij alle varianten enkel verschillende tinten grijs bevat als schmink op het gezicht. De kleur grijs is gekozen omdat dit de ideale tussenweg is tussen zwart en wit, om zo min mogelijk mensen te kwetsen.

Geen discussies
De gemeente Eindhoven wil verder ook ophouden met het voeren van de discussie. Ze hopen dat dit een goede oplossing is en deze oplossing ook verder in het land gebruikt gaat worden. De nieuwe look van Piet wordt vanaf het moment dat Sinterklaas in het land komt gebruikt.

Intocht
Normaal gesproken begint het feest in Eindhoven als Sinterklaas op de Kanaaldijk aankomt met zijn boot. Door de corona omstandigheden van het moment kan de intocht helaas niet doorgaan. De gemeente wil hiervoor wel een alternatief bedenken. Momenteel worden ideeën zoals een korte film of een journaal bedacht, maar nog niks is bevestigd.

Reacties
De eerste reacties op de nieuwe Pieten-outfit zijn vrijwel allemaal positief. Toen de designers van de outfit het voor het eerst naar buiten brachten waren er nog veel twijfels. Nu, een aantal weken later, is dat helemaal omgeslagen en heeft iedereen tijd gehad om aan de verandering te wennen. Hopelijk blijft dit hetzelfde als het feest aangebroken is om discussies te voorkomen. 

Door Luc Troost


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!