Algemeen

Skaten, dansen, feest vieren. Hopelijk kan het binnenkort weer bij Urban sport centrum, Area 51!

 

Laatst hebben Cailynn en ik een rondleiding gekregen in Area 51 op Strijp! Area 51 is een groot Urban sport centrum waar cultuur en sport centraal staat. Het doel van het centrum is dan ook om de Urban cultuur en sport gelijkwaardig te hosten. Dit houdt in dat je hier onder andere kunt skaten en dansen, maar ook kunt zien hoe de cultuur zich hier uit. Wat deze rondleiding dan ook extra bijzonder maakte, is dat de hotspot nog vol in de verbouwing zit en dus nog gesloten is!

 

We namen een kijkje in de grote hal, waar de bouwvakkers volop aan het werk zijn aan de skatebanen. Door de aanpassingen is er extra veel nieuwe ruimte, voor onder andere vier dansstudio’s! Er is een geheel nieuwe cafetaria waar je lekker wat kunt drinken. Ook is het door de nieuwe lift een stuk toegankelijker voor bezoekers die bijvoorbeeld in een rolstoel zitten.

 

Tijdens de rondleiding werd ons verteld dat het park veel recycled, zoals de houten skatebanen en de ramen. Hartstikke goed voor het milieu dus! Verder is er ook een enorm grote ruimte onder het Urban sportcentrum. Doordat het gebouw oorspronkelijk een Phillips fabriek is, is er in de kelder een oude kleedkamer te vinden. Dit vonden we erg bijzonder, want zelfs de oude tegels van vroeger hingen er nog, net zoals de oude gaten in het plafond voor de machines!

 

In deze kelder wordt er dan ook hard gewerkt aan een eventruimte. Hier zullen verschillende stedelijke culturele activiteiten gaan plaatsvinden. Super gaaf als je bedenkt dat er jaren geleden mensen in die ruimte hebben gewerkt. De kelder zit vast aan een 75 meter lange tunnel die uitkomt op het Ketelhuisplein. Ideaal! 

 

Het park is op het moment, zoals eerder vermeld, nog niet open. Dit mede ook door de huidige Covid maatregelen. Maar Area 51 zit zeker niet stil ondanks de verbouwingen! Elke week zijn er verschillende buitenlessen voor BMX of Skateboarding. Kijk maar eens op de site voor de mogelijkheden! De medewerkers kunnen jou hoogstwaarschijnlijk perfect uitleggen hoe je goed op een skateboard moet staan, aangezien zij in 2020 uitgeroepen zijn tot the best skatepark team of the world!

 

Check voor de foto’s onze pagina LICHT  en bekijk ook zeker eens Area 51 

Website Area 51 Home 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!