Algemeen

Een meivakantie vol activiteiten bij de bibliotheek

Ook tijdens de meivakantie zit de bibliotheek niet stil! Voor kinderen van alle leeftijden valt er iets te beleven of ontdekken. 

Voorstelling: Verhalen van Annie –
2 mei, 15.00-15.30 uur, De Witte Dame, Entree €5
Straatzanger Piet en Kareltje Kat zijn beste vrienden en maken al jarenlang muziek samen. Tot ze elkaar uit het oog verliezen en Piet zonder Karel muziek gaat maken. Dit vindt Piet niet leuk, maar waar is de kat gebleven?

GroenKids: Kruidenchocolade maken –
3 mei, 11.00-13.00, Voedselbos, Entree €5
Deze middag ga je een zelfgemaakt creatief schilderijtje met chocolade en kruiden maken voor thuis. Kruiden zijn namelijk erg handig. Ze kunnen bijvoorbeeld helpen bij grote vermoeidheid, een opgeblazen gevoel en onrustige darmen.

Demontage workshop –
3 mei, 14.00-15.00 uur, De Witte Dame, Entree €5
Met gereedschap zoals tangen en schroevendraaiers ga je elektronica te lijf. Je gaat materialen scheiden, montage methoden bekijken en de duurzaamheid van het ontwerp onder de loep nemen. Je leert zo over het ontwerp van de IT en elektronica.

GroenKids: Bloemenkrans –
4 mei, 14.30-16.00, Huis van Waalre, Entree €6,25
Houd jij ook zo van bloemetjes? En heb je er ook al ooit een krans van gemaakt? Dat is precies wat je tijdens de Bloemenkrans workshop gaat doen! Samen ga je op pad om mooie takjes, blaadjes en bloemetjes te vinden rondom de Bibliotheek Waalre om hier een mooie krans van te maken.

Workshop Sokpoppen maken –
6 mei, 10.30-12.00 uur, De Witte Dame, Entree €5
Aan de hand van het fraai geïllustreerde boek ‘Hallo Hallo’ van Brendan Wenzel beland je in de dierenwereld. Nadat je samen het boek hebt gelezen ga je zelf aan de slag! Je kiest een dier, laat je inspireren door de dierenwereld en gaat zelf een sokpop maken.

Mad Science: Smartmax Magneten –
7 mei, 13.00-14.00 uur, De Witte Dame, Entree €5
Ontdek met het fantastische constructiemateriaal Smartmax de eigenschappen van magneten. Samen met Mad Science gebruik je Smartmax om vormen te maken. Je krijgt alle vrijheid om naar hartenlust te bouwen! Je leert zo veel over natuurkunde en ruimtelijke ordening.

Aanmelden voor al deze activiteiten kan via www.bibliotheekeindhoven.nl/programma.


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!