Algemeen

Een horeca ondernemer over de eerste week open

Maandag deed de horeca weer zijn deuren open en waren we welkom om een drankje te doen of een hapje te komen eten. In de week voorafgaand werd er druk gereserveerd door iedereen om zeker te zijn van een plekje.

 

LICHT op Eindhoven sprak met een horeca ondernemer uit Eindhoven om te horen hoe deze eerste week open verliep. Want het was voor iedereen wel even passen meten, letterlijk! En natuurlijk zijn er veel mensen die nog steeds niet graag naar buiten willen gaan.  

 

Hoe heb je de eerste week open ervaren?

“Het afplakken van routes was nog best wel wat gepuzzel net als plekken creëren  die ver genoeg van elkaar afstonden. Mijn bar is te smal om mensen veilig aan de bar te laten zitten, minder gezellig dus voor mij en de klanten. Maar ik vond het wel fijn om de vaste gasten weer even te kunnen zien en te horen hoe het met iedereen is gegaan de afgelopen periode.”

 

Tegen wat voor dingen ben je aangelopen?

“We hebben geen grote toiletten dus mensen moeten letterlijk op hun beurt wachten. We hebben een kaartje gekocht waar mensen mee aan kunnen geven dat het toilet bezet is. Omdat er in mijn bedrijf veel gedart en gepokerd wordt is het jammer dat dat nog steeds niet mag in Eindhoven, op die manier wordt het voor mij ook moeilijker om geld te verdienen.”

 

Hoe voelde jij je persoonlijk in die eerste week open?

“Veel van mijn vaste gasten zijn ondertussen echte vrienden geworden en ik mis de knuffels die we elkaar nu niet meer kunnen geven. Sowieso zijn de bekende drie kussen wel een vast gebruik in de horeca, dus dat dat nu niet mag voelt wel een beetje onwennig.”

 

Deze corona situatie heeft ons allemaal op de één of andere manier geraakt, maar vooral ook de horeca heeft een zware klap gehad. Laten we ze allemaal steunen door weer eens een wijntje buiten de deur te doen.

 

Bij LICHT zijn we in ieder geval heel erg blij dat we weer welkom zijn in de horeca, dus tot snel!

Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!