Algemeen

Dynamo bestaat 40 jaar zoekt beeldmateriaal over 40 jaar historie

Dynamo bestaat 40 jaar! 40 jaar jongerenculturen in Eindhoven en 40 jaar evenementen, concerten, ontmoetingen en heel veel vrijwilligers. In aanloop naar vieringen later in het jaar is een team opzoek naar beeldmateriaal van het jongerencentrum aan het Catharinaplein, en voorheen de Smalle Haven. Wanneer oud bezoekers, vrijwilligers of medewerkers in het bezit zijn van foto’s, video’s, negatieven, oude concertkaartjes of andere leuke items? Dan kunnen deze aangedragen worden bij archief@dynamo-eindhoven.nl.

Een club van vrijwilligers, stagiairs en medewerkers heeft nu de handen ineengeslagen om van zoveel mogelijk evenementen beeldmateriaal te verzamelen. Door de jaren heen zijn er duizenden evenementen georganiseerd in Dynamo, maar ook op andere locaties. “Van veel evenementen en concerten zijn foto’s, posters en video’s al in ons bezit, maar waarschijnlijk is dit maar het topje van de ijsberg”. Geeft Dian van den Heuvel, vrijwilliger en coördinator van het archief project aan, zelf heeft ze de afgelopen 6 jaar bij meer dan 100 concerten foto’s gemaakt als concertfotograaf. “Tijdens deze concerten ben ik niet de enige fotograaf en worden er ook foto’s gemaakt door andere muziekplatformen, pers en fans, het zou mooi zijn als deze foto’s ook in ons archief terecht komen”, stelt van den Heuvel.

Naast foto’s wil Dynamo ook andere items van bezoekers ontvangen, denk hierbij aan foto’s van old school concertkaartjes, foto’s van setlisten of foto’s van plectrums die gevangen zijn bij een van de concerten. “Ook geschreven tekst is een leuke toevoeging, denk aan reviews door kranten of tijdschriften, maar ook dagboek passages van concerten zijn van harte welkom”, zegt Bart Wijers Marketing & Communicatie medewerker van Dynamo. Wel benadrukt Wijers dat er ook zaken zijn waar minder de aandacht naar uit gaat: “Waar wij juist niet naar opzoek zijn is beeldmateriaal van Dynamo Open Air of Dynamo Metal Fest, het gaat juist om de geschiedenis van het pand midden in het centrum van Eindhoven”.

Ben je daarom ooit als bezoeker bij Dynamo geweest, heb je leuke tastbare herinneringen aan evenementen, stuur dit dan door naar het speciale e-mailadres: archief@dynamo-eindhoven.nl. Heb je items die je niet kunt digitaliseren of te groot zijn om te e-mailen? Mail dan toch, dan wordt er gezocht naar een oplossing.

www.dynamo-eindhoven.nl


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!