Algemeen

Doe jij mee aan de Week Zonder Afval?

Deze week is het de week zonder afval. Voor elke dag is er een thema om je te helpen met het verminderen van jouw afval. De tips die ze dit jaar geven zijn:

-Deel en leen zoveel mogelijk

Soms heb je iets nodig wat je maar een keer gaat gebruiken. Dat is niet alleen zonde van je geld. Als je het leent van vrienden, kennissen en familie is het dus niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

 

-Neem je eigen beker of fles mee

De bekertjes die je bij je drankje krijgt, gooi je natuurlijk gelijk weg. Door je eigen beker mee te nemen hoef je minder weg te gooien. Soms krijg je zelfs korting op je koffie als je je eigen beker meeneemt, nog een voordeel dus!

 

-Kies voor herbruikbaar

Bij veel producten zit onnodig veel plastic, hier kunnen we zelf vaak niets aan doen. Tegenwoordig kun je wel herbruikbare zakken voor groenten en fruit vinden bij supermarkten. Daarnaast helpt je eigen tassen meenemen natuurlijk ook.

 

-Koop tweedehands

Kringloopwinkels worden steeds populairder. Ga langs bij de plaatselijke kringloop en geef kleding, boeken en meubilair een tweede leven. Niet alleen duurzaam, maar ook leuk om pareltjes te vinden!

 

-Bespaar papier

Bijvoorbeeld door minder te printen. Als je je handtekening digitaal zet, hoef je de papieren al onnodig niet uit te printen. Daarnaast scheelt het natuurlijk ook als je dubbelzijdig en in zwart-wit print.

 

-Repareer spullen en kleding

Heb jij ook ooit je favoriete kledingstuk weggegooid omdat hij ergens een beetje stuk was? Super jammer natuurlijk! Maar misschien had je het nog kunnen redden door het zelf te proberen te fixen of een specialist er te naar laten kijken.

 

-Geef kleding een tweede leven

Wanneer je zelf je kleding niet meer wilt hebben, kun je aan vrienden of familie vragen of zij het misschien willen hebben. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook kledingruil bijeenkomsten daarmee kun je met mensen uit jouw omgeving kleding ruilen. Dat doe je door zelf iets in de tas te doen, er zelf ook iets uit te halen en daarna weer door te geven aan anderen.


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!