Algemeen

Dit is hoe jij je ritme in no-time weer op de rails krijgt!

Je hebt net een heerlijke vakantie achter de rug, en je hebt je natuurlijk geen moment bezig gehouden met het feit dat je over een paar weken gewoon weer terug naar de werkvloer moet. Probeer niet te schrikken maar dat moment is nu.. De vakantie is officieel voorbij en we kunnen weer naar school of aan het werk natuurlijk. Maar hoe zorg je er nou voor dat je weer terug in je oude ritme komt? Daarvoor heb ik een paar tips op een rijtje gezet!

 

Je biologische klok weer op orde krijgen.

De biologische klok bevindt zich in de hersenen en geeft aan wanneer we honger hebben, willen slapen of juist wakker willen worden. De klok kan verstoord worden door bijvoorbeeld een slecht slaap ritme, en dit gebeurt dan ook vaak in de vakanties. Probeer geen slaap in te halen, je bent al de hele dag moe en hebt misschien maar 4 uur geslapen. Na het opruimen van de tafel en het doen van de afwas ga je dan toch even liggen en val je in slaap, natuurlijk weer veel te lang dan je eigenlijk zou willen. En wanneer je dan ’s avonds naar bed wil gaan doe je geen oog meer dicht! Daarom kun je beter elke dag op dezelfde tijd gaan slapen en op dezelfde tijd wakker worden in plaats van slaap inhalen! 

 

Maak een planning.

Maak een planning of een to-do lijst, wanneer je alles probeert te onthouden gaan er 2 dingen mis, punt 1 is dat je waarschijnlijk na 15 minuten de helft alweer vergeten bent en punt 2 is dat je chaos creëert in je hoofd en dit zorgt voor stress, en als je iets niet wilt hebben is het wel stress! Een planning zorgt dus voor rust in je hoofd! Wacht daarom niet langer en begin met het maken van je planning, ook heb je nu geen excuses meer om niks te doen, dus aan de gang! 

 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!