Algemeen

Dit is hoe jij afrekent met ongedierte!

Bzzzzz…..Bzzzzz het geluid van ongedierte gaat door merg en been! Ze zijn vervelend en ook nog eens brutaal, ze vliegen zo op je eten af en als je ze dan weg jaagt willen ze ook nog wel eens een prikje uitdelen! Hoe kom je hier vanaf? 

Wespen 

Voor wespen bestaan er veel verschillende oplossingen de meeste zijn dan ook gewoon te koop, zoals citroen geurkaarsen. Maar er is nog een ultieme tip namelijk, kruidnagel! Wanneer je enkele stukjes kruidnagel in een potje water of een schijfje citroen stopt zorgt dit ervoor dat de wespen jouw tafel met rust laten!

Vliegen 

Vliegen zijn erg vervelend en je hebt ze dan ook niet graag aan de tafel zitten! Dit is ook helemaal niet nodig, leg een spons op een schoteltje en voeg er een theelepel lavendel olie aan toe en 2 eetlepels kokend water. Vervang het water elke dag en de lavendelolie elke week!

Slakken 

Zemelen, en dan het liefste roggezemelen trekken slakken aan! Zet dus een bakje in de hoek van de tuin ze komen hier vervolgens op af en dan is het aan jou nog de laatste taak om ze uit de tuin te zetten! 

Mieren 

Mieren, piepkleine beestjes maar beresterk. Ook zijn ze goed in het maken van holletjes en komen ze op eten af, heel leuk allemaal maar ze komen vaak niet alleen! Dus hoe hou je ze dan buiten de deur? Zout! Zout is de oplossing, strooi een lijntje of cirkeltje op de toegangswegen van de mieren en je zou de mieren niet snel meer tegen moeten komen! 

 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!