Algemeen

Dit is er te doen in de Dutch Happiness Week!

De Dutch Happiness Week is een themaweek van 18 tot 26 maart. Het zit vol culturele en educatieve activiteiten rondom het thema geluk. Zo worden er films, lezingen, workshops en nog meer gegeven. 

In totaal zijn er 40 activiteiten op verschillende locaties in Eindhoven. Dit zijn onze aanraders.

 

Dear Beloved Friend,

Zaterdag 18 maart 20:30-22:00

https://www.parktheater.nl/nl/programma/10784/Studio_Dries_Verhoeven/Dear_beloved_friend_

 

Dear beloved friend is een live filmvoorstelling. Dries Verhoeven las over een toekomstige Afrikaanse vluchtelingenstroom en de verwachte geboorte-explosie in het werelddeel. Hij ging op onderzoek uit en nam een vliegtuig naar Lagos, Nigeria. Zo trof hij er een volk aan dat blaakt van de energie en utopisch denken.

 

Fontys Masterclass mentale gezondheid

Maandag 20 maart 15:00-17:00

https://fontys.nl/Over-Fontys/Fontys-for-Society/Masterclass.htm

 

Deze masterclass wordt gegeven door Israel van Dorsten, Israel is een van de negen jongeren van ruinerworld. In 2019 is zijn verhaal uitgekomen, toen hij de Drentse boerderij ontsnapte en in een café om hulp vroeg. In 2022 schreef hij een boek wat een bestseller werd. Mentale gezondheid is een van de belangrijkste dingen waar niet genoeg naar omgekeken wordt. Deze masterclass is gratis te bezoeken, maar er zijn geen onbeperkt stoelen dus meld je op tijd aan! 

 

Moeder van Glas

Maandag 20 maart 20:30-21:30

https://www.parktheater.nl/nl/programma/11268/Productiehuis_Lente_Roos_Schlikker/Moeder_van_Glas

 

Als je een echte boeken fan bent is dit echt iets voor jou. Klinkt het namelijk al bekend? Moeder van Glas is namelijk een theatrale bewerking van het gelijknamige boek van Roos Schlikker. Schlikkers haar moeder was bipolair, maar leefde het grootste deel van haar leven zonder diagnose. Ze probeerde altijd net zoals andere moeders te zijn maar daar slaagde ze niet altijd in.. Ze moest zichzelf altijd voordoen als een ander. In een theatrale monoloog neemt een actrice jullie mee op een ontroerende en humoristische zoektocht van een dochter naar haar bipolaire moeder. 

 

Verpleegthuis

Woensdag 22 maart 20:30-22:00

https://www.parktheater.nl/nl/programma/10644/Teun_Toebes/VerpleegThuis

 

Teun Toebes is 22 jaar en heeft al een ontzettend goede carrière opgezet. Zo stond hij met zijn boek al op 1 in de bestsellerlijst en heeft hij ruim 50.000 boeken verkocht in de eerste drie weken. Teun woont samen met mensen die dementie hebben op een gesloten afdeling van een verpleeghuis. Toen hij verpleegkunde afstudeerde wilde Teun ervaren hoe het is als oudere in een verpleeghuis, want hij weet dat het leven een nachtmerrie kan zijn als je hoofd en lichaam vergeten contact te maken. Hij gaat ontzettend ver om erachter te komen hoe het is om zo te leven, en deelt het met ons allemaal. Teun hoopt dat een verpleeghuis later een verpleegTHUIS wordt. 

Voor meer informatie kijk verder op : https://dutchhappinessweek.nl

 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!