Algemeen

Dingen die je kunt doen om iemand zijn dag net iets beter te maken

We kunnen tenslotte iedereen wel wat blijer maken toch?

Soms zijn er dagen dat je niet zo lekker in je vel zit. Op zulke dagen is het extra fijn als iemand net even wat langer de deur voor je openhoudt of je een goedemorgen wenst. Kleine gebaren en een goede daad kunnen er namelijk al voor zorgen dat iemand zijn dag meteen een stuk beter wordt. Daarom een paar kleine gebaren die een groot verschil kunnen maken!

 

Lift deur

Hoe vervelend is het dat als je de lift in wilt stappen, de deuren net voor je neus dicht gaan? Sta jij op dat moment al in de lift? Wees dan die persoon die de deur nog eventjes open houdt zodat diegene er nog snel in kan.

 

Goedendag wensen

Je staat in de supermarkt en de caissière wenst je na het afrekenen van jouw weekboodschappen een fijne dag, wees dan die persoon die hem of haar ook een fijne dag wenst.

 

Bied hulp aan

Zie je iemand over de parkeerplaats lopen met een hoop spullen in zijn handen die nog net niet op de grond vallen? Vraag of je kan helpen. Wil diegene je hulp niet? Ook prima, maar je hebt het aangeboden en grote kans dat diegene dat al fijn vindt.

 

Complimenten

Je zit op het terras en dat ene meisje in de bediening draagt een mooie armband. Wees dan niet bang en zeg hier iets van. ik durf te wedden dat jij de dag van dit meisje een stuk beter maakt.

 

Vraag hoe het gaat

Zie je iemand alleen zitten en heb je het gevoel dat het hier niet zo goed mee gaat? Vraag het eens, wie weet heeft diegene een slechte dag en wil die er even met iemand over praten.

 

Deze kleine dingen kunnen al een groot verschil maken, ga jij dit ook vaker doen? 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!