Algemeen

Digitale bijeenkomst Samen voor Lees! Een oproep tot een leesoffensief

De aandacht voor leesplezier is juist nu noodzakelijk. Uit recente, wereldwijde studies blijkt dat de leesvaardigheid van Nederlandse kinderen achteruit holt. Een kwart van de 15-jarigen loopt het risico laaggeletterd de school te verlaten. Nergens in de onderzochte landen is het leesplezier zo laag als in Nederland. Het is de hoogste tijd voor Eindhoven en omgeving om actie te ondernemen.

Hoe zorgen we samen voor een goede leesvaardigheid bij kinderen en jongeren? De Bibliotheek Eindhoven slaat de handen ineen met het de gemeente Eindhoven en het onderwijs om een antwoord op deze vraag te vinden. Op een aantal scholen wordt al enthousiast gewerkt aan pilots om een positieve leescultuur te maken. Van lezen maken ze een leuk, maar vooral ook vanzelfsprekend, onderdeel van elke les.

Structurele aandacht voor leesplezier noodzakelijk
Tijdens de digitale bijeenkomst 'Samen voor Lees! Een oproep tot een leesoffensief' buigt de bibliotheek zich samen met bestuurders, directeuren, managers, raadsleden en gemeenteambtenaren over de vraag hoe het leesplezier bij kinderen en jongeren verbeterd kan worden. Daarbij krijgen ze ondersteuning van onderwijsexpert Kees Broekhof (Sardes) en taalexpert Joanneke Prenger (SLO).

Kees Broekhof is gespecialiseerd in het trainen in effectieve werkwijzen, het ontwikkelen van en het adviseren over beleid rond taal en de professionalisering van leerkrachten. Joanneke Prenger houdt zich binnen het primair onderwijs bezig met projecten rond het geïntegreerd taalonderwijs Nederlands.

Deelname aan deze bijeenkomst op maandag 11 januari is op uitnodiging. Heb je geen uitnodiging gehad maar wil je wel graag aanwezig zijn? Stuur dan een e-mail naar j.vandegriendt@bibliotheekeindhoven.nl.


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!