Algemeen

De Slappeband: geen 'gewone' fietsenwerkplaats!

De Slappeband is geen “gewone” fietsenwerkplaats, je kunt zonder afspraak binnenwandelen en vragen of iemand naar je fiets wil kijken, een plek waar je terecht kunt voor alle fietsreparaties en zeer betaalbare tweedehandse fietsen. Ze werken op een duurzame manier met onderdelen en fietsen die al wel gebruikt zijn, maar (met wat liefde) nog prima werken. 

Sinds kort hebben ze een leuk nieuw project: de uitwijkfiets. Deze fiets wordt opgebouwd vanaf een bestaand frame, dat wordt gezandstraald en opnieuw gespoten. Daarna wordt de fiets met nieuwe onderdelen afgemaakt en is door de kabelloze versnelling veel minder kwetsbaar. Een prachtige knalrode fiets met de naam van jouw wijk erop! De uitwijkfiets wordt speciaal gemaakt met een frame dat op maat is voor de fietser. Je kunt online wel vinden hoe de uitwijkfiets eruit ziet en welke onderdelen gebruikt worden, maar om hem te bestellen moet je dus wel even persoonlijk langs de werkplaats.

 

Maar wie knapt nou eigenlijk al die fietsen op? Maikel en zijn slappebanders zijn een bijzonder team van mensen met allerlei achtergronden. Maar die allemaal gemeen hebben dat zij gebruik kunnen maken van dagbesteding omdat ze PGB hebben of een WLZ of WMO beschikking. Dat wil zeggen dat zij bij de Slappeband komen omdat zij niet binnen de scherp omlijnde kaders van de arbeidsmarkt passen. Dat kan betekenen dat zij misschien een psychiatrisch traject volgen, of door andere mentale gezondheidsproblemen het lastig vinden om een conventionele baan te vinden en houden.

 

10 jaar geleden begon Maikel dit project met een enkel dagdeel, nu is de Slappeband een plek waar hij veel mensen kan helpen op een positieve manier bezig te zijn. Mensen die in een psychiatrisch traject zitten of al achter de rug hebben, kunnen bij de Slappeband even bezig zijn met iets anders dan hun mentale gezondheid of hun herstel. 

 

Maar er worden niet alleen fietsen gemaakt, er wordt ook gefietst! Elke dinsdag heeft de Slappeband een fietsclubje waar werknemers samen flink wat kilometers maken. Samen gezellig bezig zijn en natuurlijk hartstikke gezond.

 

Uiteraard is de Slappeband ook sociaal bewust, en deinzen ze er niet voor terug om mee te denken als mensen het financieel moeilijk hebben, maar wel een reparatie of fiets nodig hebben.

 

Mocht jij zelf een dagbestedings beschikking hebben, maar heb je nog geen plek gevonden waar jij je thuis voelt en de Slappband lijkt je wel wat? Neem dan contact op om te kijken wat de mogelijkheden voor jou zouden kunnen zijn.

 

De Slappeband

T. 06 8182 4568

www.slappeband.nl
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!