Algemeen

De raarste variaties op Nederlands eten

Sommige typische Nederlandse gerechten waar we zo van houden, zijn in een nieuw jasje gestoken. En hoewel sommigen nog wel lekker lijken en ons benieuwd maken, trekken sommige variaties ons totaal niet aan. 

Worstenbrood pizza

Vind jij pizza en worstenbroodjes ook zo lekker? Je kunt nu beiden tegelijk eten: de Jumbo heeft een worstenbrood pizza gemaakt. Bij de pizza zit ook nog een zakje curry, zodat je die over de pizza heen kunt doen. Bij de ene klinkt de pizza goed in de oren, de andere vindt het een schande dat dit is gedaan met het Brabantse worstenbroodje. 

 

Frikandel spreads en vlaaien

De frikandel wordt nog wel het meest in een nieuwe jasje gestoken. De Aldi heeft al eens een frikandellenvlaai gemaakt. Vorig jaar had de Jumbo nog zo’n rare combinatie: de frikandel speciaal salade. De Lidl deed ook mee aan de trend: ze hadden een frikandel speciaal spread. 

 

Tompouce blonde ale

Het leek eerst op een grap, maar het is toch echt waar. De Hema heeft wel een heel speciaal drankje bedacht, namelijk een biertje met tompouce smaak. Het biertje smaakt naar romige vanille met framboos. 

 

Dropijs

Deze lijkt waarschijnlijk nog niet zo raar, tenzij je drop haat natuurlijk. Katja kwam een aantal maanden geleden met drie verschillende dropijs. De populaire apekoppen, yoghurtgums, en biggetjes van het merk zijn nu ook te vinden in ijsvorm. Venco heeft ook ijs gemaakt van hun drop schoolkrijtjes. 

 

Choco drop

Venco heeft nog iets nieuws met hun drop gemaakt: Choco drop. Het is drop die omhult is met chocolade. Ze zijn er in vijf varianten: melk, puur, wit salmiak, puur zout en melk anijs

 

Ben jij benieuwd naar deze variaties en zou je ze proberen of houd je het liever bij de klassiekers?

 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!