Algemeen

De mooiste voorleesmomenten maak je samen

Of je voor het slapen gaan een verhaal voorleest of overdag samen een (prenten)boek bekijkt, je maakt herinneringen voor het leven. Kom tijdens De Nationale Voorleesdagen, van 25 januari tot en met 4 februari, naar een van de mooie (voorlees-)activiteiten in de bibliotheek, en neem meteen een grote stapel boeken mee naar huis! Maak zo samen van voorlezen een leuk, dagelijks ritueel.

 

Kinderen zijn nooit te jong om te worden voorgelezen. Voorlezen prikkelt de fantasie en heeft een groot effect op de woordenschat. Met 15 minuten per dag maak je al een heel mooie start. Met een gratis jeugdabonnement van de bibliotheek ligt er een wereld aan (voor)leesboeken voor je klaar.

 

Muzikaal voorlezen met Muziek Fantastique

Muziek Fantastique geeft vrijdag 3 februari een vrolijke workshop voor ouder en kind. Elja Smeets leest muzikaal voor en inspireert ouder en kind hoe je samen het voorlezen nóg leuker kunnen maken. Deze ochtend staat het boek ‘NEE! zei konijn’ centraal, één van de boeken uit de Prentenboeken Top Tien. Ervaar hoe het plezier van voorlezen én muziek samen kunnen gaan. Hoe liedjes en muziek het verhaal kunnen bekrachtigen.

 

Kindertheater voor peuters en kleuters

Tijdens twee feestelijke voorstellingen voor peuters en kleuters mogen de kinderen meezingen, meehelpen en mee-bedenken. Zondag 29 januari ben je uitgenodigd bij ‘Feestje!’ van de muzikale theatergroep Letter Belangrijk. Neem je eigen knuffel mee, en maak er een gezellige boel van. Zaterdag 4 februari viert Loet een verrassingsfeestje voor haar hond. Maar daar heeft ze wel de hulp van de kinderen bij nodig.

 

Speciaal voor meertalige gezinnen

Samen met HLE Network organiseert de Bibliotheek Eindhoven tijdens De Nationale Voorleesdagen voorleesmomenten in veel verschillende talen. Centraal staat het Prentenboek van het Jaar ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ van Joukje Akveld en Jan Jutte. Tussen 25 januari en 4 februari lezen de taalgroepen voor in het Chinees, Japans, Pools, Frans, Italiaans, Hongaars, Turks en Koreaans. Op zaterdag 28 januari is er een feestelijk programma, waarbij voorlezers in het Bulgaars, Oekraïens, Perzisch, Engels, Spaans en Roemeens elkaar afwisselen.

 

De Internationale kinderboekencollectie groeit

Wist je dat je op de jeugdafdeling in de Bibliotheek Eindhoven boeken in diverse talen kunt lenen? Neem eens een kijkje! De Internationale kinderboekencollectie bevat boeken in meer dan tien talen voor kinderen van 0 tot 12 jaar, mogelijk gemaakt door vele actieve taalgroepen in de omgeving. Voorlezen staat voor plezier, zowel voor ouder als kind, ook voor de vele meertalige gezinnen in onze stad. Een sterke basis in de thuistaal en een liefde voor boeken kunnen kinderen helpen bij het leren van het Nederlands.

Praktische informatie

Kijk voor alle activiteiten en extra’s tips op bibliotheekeindhoven.nl/de-nationale-voorleesdagen

 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!