Algemeen

De lichtjesroute is weer begonnen!

 

Misschien heb je het al gezien toen je in de auto zat onderweg naar de supermarkt, op de fiets zat onderweg naar school of een rondje liep met de hond. Maar de lichtjesroute is weer van start!

Elk jaar op 18 September begint de lichtjesroute in Eindhoven, de lichtjesroute duurt tot 10 Oktober. Tijdens de lichtjesroute wordt de bevrijding van Eindhoven herdacht. Vlak na de bevrijding van de stad werd er aan mensen gevraagd om te laten zien dat het licht in hun leven weer was teruggekomen, dit deden mensen door bijvoorbeeld kaarsen voor het raam te zetten. Later werden dit gloeilampen.

De lichtjesroute bestaat al sinds  1984 en is 22 kilometer lang. De route loopt door het centrum van Eindhoven, Stratum, Strijp en Woensel. 

De Lichtjesroute is in Eindhoven en de omgeving van Eindhoven erg populair, als je de straat op zou gaan en aan de mensen zou vragen: reed jij vroeger de lichtjesroute met je ouders? Krijg je waarschijnlijk bijna alleen maar het antwoord ja terug, en een hoop blije gezichten. 

De lichtjesroute wordt veel gereden door ouders met kinderen, maar ook bij andere leeftijdsgroepen blijft het een populair evenement. 

Ben je nou van plan om de Lichtjesroute te gaan rijden dit jaar? Dit is hoe lang je erover doet.

Met de fiets zonder kinderen: twee uur.

Met de fiets met kinderen: drie uur.

Met de auto midweeks: anderhalf uur.

Met de auto in het weekend: 3 uur, (filevorming!)

Te voet: circa 6 uur, (doe dit dan ook in etappes)

 

 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!