Algemeen

De gekste Eurovisie Songfestival acts door de jaren heen

Volgende week begint het festival in Rotterdam. Het Songfestival staat ook bekend om de gekke acts die er verschijnen. Daarom hebben we de leukste verzameld.

Buranovskiye Babushki - Rusland (2012)

In 2012 zond Rusland een aantal traditioneel geklede omaatjes naar het Eurovisie Songfestival. Daarna dansten ze lekker op de techno beat van hun lied ‘Party For Everybody’. Uiteindelijk werden ze tweede en ging Loreen met ‘Euphoria’ er met de winst vandoor.

 

Lordi - Finland (2006)

Deze heb je vast wel eens gezien. De groep Lordi was verkleed als soort monsters. Je zou denken dat mensen er een beetje bang van werden, maar de groep kreeg de meeste stemmen ooit. Lordi won dan ook met het lied ‘Hard Rock Hallelujah’.

 

 

Verka Serduchka - Oekraïne (2007)

Dit is toch wel een favoriet van Songfestival-fans. Verka Serduchka trad op in een zilveren pakje en een ster op zijn hoofd. Het lied eindigde op de tweede plek in de grote finale.

 

Mariya Yaremchuk - Oekraïne (2014)

Deze is misschien nog niet zo heel raar vergeleken met andere optredens. Bij de act zong Mariya terwijl er op de achtergrond een man in een soort hamsterrad zat. Daarnaast had de zangeres ook een lange jurk aan, waardoor iedereen bang was dat ze vast zou kunnen gaan zitten in het rad.

 

Zdob și Zdub - Moldavië (2011) 

De artiesten droegen grote hoge puntmutsen, wat al opvallend genoeg is. Maar er was ook nog een fee op een driewieler te zien. Uiteindelijk werden ze twaalfde.

 

Dustin The Turkey - Ierland (2008)

In 2008 stuurde Ierland geen mens, maar een zingende kalkoen naar Servië. Helaas was het publiek niet erg fan van de kalkoen en kwam deze rare act niet verder dan de halve finale.

 

Op dinsdag 18 mei is de eerste halve finale van het Songfestival. De grote finale is op 22 mei. Ga lekker kijken en wie weet kom jij ook nog een gekke act tegen!

 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!