Algemeen

De Dag van de Leraar

Leerlingen opgelet! Vandaag mogen wij de onderwijzers in het zonnetje zetten want het is de Dag van de Leraar. Iedere vijf oktober viert Nederland waarom leraren belangrijk zijn in de samenleving.  

 

Zij leren leerlingen 

Het kopje - ‘Zij leren leerlingen’- is wel heel logisch. Een dag zonder leraar/lerares is een dag zonder educatie. Dankzij hen kunnen wij leren lezen, schrijven en praten. Hierdoor is de werkdruk voor de ouders en/of verzorgers om een kind iets te leren afgenomen want daar kunnen juffen en meester goed bij helpen. Naast het leren van de hoofdvakken trappen zij ook lol. Zo organiseren zij leuke activiteiten zoals films kijken, boswandelingen en hilarische spelletjes. Bovendien vangen zij jou op wanneer je bepaalde vaardigheden lastig vindt. Dus bij moeilijkheden, je hand op steken! De leraren staan voor jou klaar.   

Leraren in het buitenland  

De dag van de Leraar wordt niet alleen in Nederland gevierd. Landen zoals België, Duitsland en Engeland vieren ook deze speciale dag. In sommige landen is deze feestdag op een andere datum. Onder andere, Australië viert dit op de laatste vrijdag van oktober en Mexico op 15 mei.

Wat zal ik geven!?   

Natuurlijk zal het heel tof zijn om een cadeautje te geven aan al jouw leraren, maar wat? Gelukkig helpt onze digitale held Google ons met dit mysterie. Ten eerste is een kaart geven een superleuke verassing. Of het nou zelf gemaakt is of uit een winkel is gekocht, een kaart geven is altijd leuk. Ten tweede is chocola ook het ultieme cadeautje voor de leerkrachten. Een doosje Merci of een dankjewel-juf-chocolade reep kan helemaal geen kwaad. Ten slotte is een koffiemok geven een prachtige idee en toepasselijk voor het najaar. Tip: koop met de klas een koffiemok en schrijf jullie namen op een kaart. Zo kunnen de leerkrachten jullie nooit meer vergeten!

 bron: geluk.com beleven.org 


Uw reactie




AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!