Algemeen

De beste alternatieven voor Netflix in 2022

Tegenwoordig doen we het allemaal. Urenlang series kijken op Netflix totdat je bijna in slaap valt. De bibliotheek van Netflix is inmiddels zo groot dat je jaren er over doet om alles gezien te hebben. Wist jij dat je in Nederland gebruik kan maken van maar liefst 27 verschillende streamingdiensten? Films- en series liefhebbers opgelet! Dit zijn de beste alternatieve streamingdiensten voor Netflix om jouw serieverslaving in stand te houden.

 

Disney+

Deze streamingdienst staat overduidelijk op 1 en brengt jou terug naar je jeugd. Op disney+ vind je al jouw favoriete tekenfilms van disney. Ook bieden ze alle klassiekers van Pixar, alle Star Wars-films en je favoriete helden van Marvel.Om tot rust te komen kun je ook kijken naar de prachtige natuurbeelden en documentaires van National Geographic.

 

HBO Max

HBO Max is één van de goedkoopste streamingdiensten in Europa en in de VS een grote concurrent van Netflix. Deze streamingdienst biedt meer dan 10.000 uur aan films en series van grote bedrijven, zoals HBO, Warner Bros, DC, Cartoon Networks en Max Originals. Ik heb ze niet geteld maar het schijnt dat er meer dan 1800 films op HBO Max staan.

 

Viaplay

Deze Zweedse streamingdienst heeft veel indruk gemaakt in Nederland, maar ook in de rest van Europa. Vorige zomer werd er bekend gemaakt dat Viaplay F1 zal overnemen, maar ook het Duitse, Italiaanse en Engelse voetbal. Zelfs het darten wordt overgenomen door Viaplay. Het is dus echt een streamingdienst voor mannen die in de avond met een biertje en een nootje genieten van sport, series en films. Want naast alle sporten biedt Viaplay ook gewoon een ruim assortiment aan films en series.

 

Amazon Prime Video

Amazon Prime Video is van het miljardenbedrijf Amazon en is al vele jaren populair in de VS. Sinds 2020 is de streamingdienst ook in Nederland beschikbaar en geeft het een goede indruk. Voor maar 2,99 heb je al een abonnement bij Amazon Prime Video en kun je bijvoorbeeld de hele filmreeks van Harry Potter kijken. Daarnaast is het film- en serie aanbod heel groot. Zeker de 2,99 waard!

 

Pathé Thuis

Dit is de meest opvallende streamingdienst in het lijstje. Een account is namelijk helemaal gratis op het platform. Je betaalt alleen een vergoeding voor de films die je huurt of koopt. Kopen is natuurlijk wel iets duurder, maar daardoor kun je de film onbeperkt blijven kijken. Voor huren betaal je minder geld, maar kun je de film 48 uur na de aankoop kijken. Het grootste voordeel van Pathé Thuis is dat nieuwe films veel eerder beschikbaar zijn dan bij andere streamingdiensten.

 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!