Algemeen

De 3 bekendste kerstbomen

Het is alweer bijna de tijd van het jaar om  mooie groene takken in huis te halen, de kerstboom. Maar welke kerstbomen zijn er nou? De meeste mensen kunnen wel de 2 of 3 bekendste opnoemen, maar weten niks over de boomsoorten. Hopelijk helpt dit overzicht je dit jaar op weg om de kerstboom te kiezen die het best bij je past. 

 

De fijnspar 

De meest bekendste kerstboom is de Fijnspar. De Fijnspar heeft een lekkere sterke dennengeur die de kerstsfeer goed in je huis naar boven laat komen. Jammer genoeg vallen de naalden wel snel uit, dus koop deze boom niet te ver van kerst af zodat je geen kale boom met kerst hebt. De Fijnsparren zijn vaak een van de goedkopere bomen. 

 

Nordmann 

Ook een veel verkochte boom is de Nordmann, deze boom geurt niet veel behalve als je de naalden aanraakt. De Nordmann is vaak een wat bredere en grotere boom dan de meeste, groot voordeel aan de Nordmann zijn de naalden die niet uitvallen en niet prikken bij aanrakingen. 

 

Blauwspar 

De blauwspar is een boom met een mooie volle vorm, met zijn zilvergrijs-blauwe naalden ook één van de favorieten bij de meeste mensen. De blauwspar geurt net zoals de Nordmann alleen bij aanraking. Heeft prikkende naalden maar vallen beperkt uit. De blauwspar is niet een van de goedkoopste bomen. 

 

Veel plezier met boom shoppen dit jaar!


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!