Coverstory

Danny’s Tattoo Place: tien jaar passie en gedrevenheid

Dit jaar bestaat Danny’s Tattoo Place tien jaar, maar al van jongs af aan heeft Danny een fascinatie voor tattoos. ”Mijn vader had er een aantal, ik zag ze bij andere mensen en wist al snel dat ik hier iets mee wilde gaan doen. Ik ben onderaan begonnen en heb bij meerdere tattooshops meegelopen. Baliewerk, stencils en veel tekeningen maken. In die begintijd ben ik me ook bezig gaan houden met piercen. Voor zowel tatoeëren als piercen geldt dat je je altijd voor 100% moet inzetten en gefocust bent: iemand vertrouwt jou zijn lichaam toe en jij gaat iets aanbrengen dat die persoon misschien wel voor de rest van zijn leven met zich meedraagt.”

Voor een leek lijkt het misschien niet zo moeilijk: er wordt een sticker op je arm geplakt en vervolgens worden de vakjes ingekleurd. “Hahaha” lacht Danny, “het ligt toch wel wat ingewikkelder. Je hebt te maken met verschillende huidtypes, hoe diep moet je gaan, de dikte van de naald, de snelheid van de machine en ga zo maar door. Dit alles heb ik mezelf aangeleerd. want tatoeëren leer je in de praktijk. Veel kijken naar anderen en ontelbare ontwerpen maken. Piercen heb ik ook op die manier geleerd, heel veel kijken en langzaamaan beginnen met kleine en simpele piercings”.

"Als je iets doet, dan moet je het goed doen"

Hoewel Danny al vroeg wist dat tatoeëren zijn lust en zijn leven was, had hij in het begin niet het verlangen om per se een eigen zaak hebben. Hij was glazenwasser en deed het tatoeëren er parttime bij. ”Pas toen ik wist dat dit pand te huur kwam, ben ik daar serieus over gaan nadenken. Ik kom uit deze buurt en vroeger zat er een dierenwinkel in dit pand. Als kind kwam ik hier vaak en graag en het voelde goed om hier voor mezelf te beginnen. Dat ik me hier op mijn plek voelde, heeft me in de begintijd ook zeker geholpen. Ik had nog niet zoveel klanten en er waren dagen dat er helemaal niemand kwam. Maar ik was er van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat, ongeacht of er afspraken
stonden of niet. Als je iets doet, dan moet je het goed doen en moet je er echt voor gaan en ik was er altijd, in de beginjaren van ‘s morgens negen tot tien uur ‘s avonds. Ik ben in de crisistijd begonnen, en toen ik er na het eerste jaar nog was, beseften mensen dat ik geen eendagsvlieg was. Tattooshops schoten als paddenstoelen uit de grond, maar veel waren er ook weer snel verdwenen. Op 23 juni 2010 heb ik me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, dus 23 juni 2020 bestaan we officieel tien jaar en dat laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. We willen vieren dat we hier al tien jaar zitten
en dat we geen plannen hebben om hier ooit weg te gaan. Wat we precies gaan doen rondom het jubileum wil ik nog even voor me houden”.

"We"

Tijdens ons gesprek valt het me op dat Danny het heel vaak heeft over “we”. De verklaring daarvoor is simpel: “Ik ben de grondlegger van Danny’s Tattoo Place en dan word je automatisch het boegbeeld, maar ik had dit nooit alleen op kunnen bouwen. Vanaf dag één heb ik een aantal mensen om me heen gehad die me bij van alles en nog wat hielpen. Op de dag van mijn opening stond er een artikel in de krant met als titel “Tattooshops: de beste overleven”. En dat kan alleen als je goede mensen om je heen hebt. Tot op de dag van vandaag is mijn moeder drie dagen in de week hier om ervoor te zorgen dat alles er netjes en hygiënisch uitziet. Mijn medewerker is al negen jaar bij me en was er in goede en slechte tijden. Samen hebben we gezaaid en dan is het mooi om ook samen te oogsten. En zo zijn er meer mensen, Jack bijvoorbeeld is er zaterdags altijd als vaste baliemedewerker. Hij voorziet de klanten van koffie en plant afspraken. Zaterdags is het extra druk en dan neemt hij me veel werk uit handen. We hebben een clubje waar ik altijd een beroep op kan doen. Samen met hen en een aantal vaste klanten sparen we een paar euro in de week en regelmatig gaan we dan met z’n allen gezellig ergens naar toe. 

Op die manier laat ik mijn waardering en dankbaarheid blijken, want dit zijn mensen die vanaf het begin in me geloofd hebben. Als er iets is waar ik trots op ben, dan is het dat ik mijn familie heb kunnen laten zien dat ik in staat ben om een eigen bedrijf te leiden. Ik was geen gemakkelijke jongen en dan is het mooi dat ik op deze manier mijn ouders kan laten zien dat ik toch goed terecht ben gekomen. Mijn vrouw is mijn steun en toeverlaat: niet alleen maak ik heel veel uren in de zaak, maar ik ben ook vaak naar tattoo conventies en bijeenkomsten. Ik ben dus vaak niet thuis en dan is het belangrijk dat je iemand hebt die achter je staat”.

Social Media, PSV'ers en BN'ers

“Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk, in elke tatoeage kan ik mijn passie kwijt en ik kan me echt niet voorstellen dat ik ooit iets anders zou doen. Ik heb de shop zo in willen richten dat mensen zich er thuis voelen, de inrichting moet een huiskamer uitstraling hebben. Ik wil dan ook graag benadrukken dat iedereen hier welkom is. De laatste tijd heb ik hier best wel wat BN’ers over de vloer gehad, maar ik ben er voor iedereen. De kracht van social media heeft me verrast: “Sinds ik een aantal BN’ers getatoeëerd heb en zij hun tatoeages op Facebook en Instagram plaatsten, nam mijn bekendheid toe in het wereldje. Barbie heb ik getatoeëerd, ik heb inmiddels diverse PSV’ers als klant en ook mensen van Temptation Island en Ex on the Beach weten me te vinden”.

Zaterdag is inloopdag

Danny werkt met drie tattoo artiesten, waardoor alle tattoostijlen aangeboden worden. Danny: “Of het nu gaat om Dotwork, Scriptwork, een portret of om een Japanse full body suit, we hebben ervaring met al deze stijlen”. Voor kleine tatoeages kun je bij Danny’s op zaterdag gewoon binnenlopen en word je snel en vakkundig geholpen door Maikel Drenth. Ook zijn mensen de hele week tijdens openingstijden welkom als ze informatie en advies willen hebben. “Ik vind het belangrijk dat iemand die een tatoeage wil, zich door ons goed voor laat lichten, zodat hij een weloverwogen keuze kan maken. Ook verwijs ik altijd naar onze Facebook- en Instagram pagina’s voor acties en dergelijke”.

Nieuwe activiteit: Danny's hairline pigmentatie

Danny is continu bezig om zich te ontwikkelen en is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen op tattoogebied en zo is er ook een nieuwe activiteit ontstaan: Danny’s Hairline Pigmentatie. “Hier kan ik mensen mee helpen die kaal worden en daar een probleem mee hebben. Het komt er op neer dat je haarstoppels tatoeëert, zodat je een geschoren look krijgt en het lijkt alsof je een natuurlijke haarlijn hebt. Ik heb het zelf ook laten doen om persoonlijk te ondervinden hoe het zou zijn en of het iets zou zijn om mezelf in te bekwamen.

Het beviel mij dermate goed dat ik besloten heb om een opleiding te gaan volgen bij Patrick Elsenberg, de enige in Nederland die én specialist is én ervaringsdeskundige op dit gebied. De techniek van het tatoeëren beheers ik uiteraard, maar bij deze vorm komen toch weer nieuwe facetten aan bod: hoe maak je een mooie haarlijn, hoe verdeel je de stoppels etc. Vaak dient een tatoeëring als versiering, maar in dit geval is het vooral psychisch. Een groot aantal mannen heeft problemen met het kaal worden en met deze tatoeëermethode voelen ze zich een stuk beter en krijgen ze meer zelfvertrouwen”.

Het is duidelijk dat Danny een man met passie én met een missie is; het leveren van vakwerk en het relaxed omgaan met mensen.  Het zou me dan ook niet verbazen als er inkt in plaats van bloed door zijn aderen loopt…


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!