Coverstory

Coverstory: Hugo Kennis vertelt over Expeditie Robinson

In wat waarschijnlijk de mooiste en functioneelste moestuin is die we ooit gezien hebben, neemt Hugo Kennis een filmpje op voor de zoon van onze fotograaf. De toon voor het interview is meteen gezet. Al kokend (uiteraard) staat Hugo ons te woord terwijl we aan zijn keukentafel zitten. 

Hij vertelt vol passie over de moestuin, zijn kippen en zijn liefde voor duurzaam leven. De paarden die achter zijn tuin staan gluren af en toe even naar binnen. Hij weet precies waar hij het over heeft en is duidelijk over zijn ideeën. Dat Hugo inderdaad prima in staat is om te leven van wat de natuur hem biedt heeft hij bewezen in Expeditie Robinson.

 

Expeditie Robinson

Hugo is één van de publieksfavorieten in de 20e editie van dit programma. Het warmste en wellicht zwaarste seizoen ooit. De deelnemers moesten zich redden in onmogelijke temperaturen tot wel 50 graden! Iedere Expeditie-fan kan je vertellen dat het maken van pacts een vast onderdeel van het programma is, maar in de editie van 2019 waren de intriges niet te tellen. En hoewel wij als kijkers vaak denken dat de deelnemers van alles op de hoogte zijn, komen ze er vaak pas samen met ons achter als ze de opnames zien. Hugo: “Ik kijk Expeditie Robinson vaak thuis met andere deelnemers, soms zitten hier wel veertig mensen. Gelukkig niet altijd. Als deelnemers twee gezichten blijken te hebben is dat soms best moeilijk.” 

 

Vriend, vijand en frenemies

Hugo is niet te stoppen als hem gevraagd wordt naar de vriendschappen die hij bij Expeditie heeft gemaakt. Ze hebben allemaal een speciaal plekje in zijn leven gekregen. Logisch natuurlijk als je samen zo’n bijzondere reis maakt. “Eva Cleven is één van de mooiste personen die ik ken, zij is zo lief en oprecht. Met Frank van der Lende had ik een goeie band en Thomas Berge appt me nog dagelijks!” Niet alle mooie vriendschappen bleken ook echt zo mooi te zijn. Shary-An, die zelfs na het programma deel heeft uitgemaakt van zijn leven, kwam opeens nogal slecht uit de verf toen ze tijdens een aflevering het achterste van haar tong liet zien en haar strategie duidelijk werd. 

 

Huwelijksaanzoek

Hugo: “Ik vond een bepaalde cover van Shary-An heel erg mooi en had al geregeld dat zij zou komen zingen bij mijn huwelijksaanzoek aan Sander. Ik wilde ook dat Jasper en Marius van De Worsten van Babel erbij zouden zijn om een diner te bereiden. Het mag ongelooflijk klinken, maar uiteindelijk heeft Sander mij net iets eerder op exact dezelfde manier verrast met een huwelijksaanzoek! Het was echt heel bijzonder. We zouden uit eten gaan en ik was aan de late kant. Jasper drong aan dat we toch echt moesten vertrekken. Toen ik de tuin inliep stond er een prachtig gedekte tafel klaar en kwamen Jasper en Marius opeens tevoorschijn uit de schuur. Shary-An kwam ook geheel onverwacht zingend de tuin inlopen en als klap op de vuurpijl bestond het diner uit de lievelingsgerechten van Sander en mij.”

 

Terug

Om te overleven in een situatie als bij Expeditie Robinson gaat je lijf in een soort survival modus, vertelt Hugo. “Je voelt pas echte honger na een dag of vier en dan gaat je lijf in een slaapstand. Eten en slapen zijn nog je enige prioriteiten.” Zoals al veel deelnemers van vorige edities aangaven verwerk je al je ervaringen pas als je terug bent in Nederland. “Ik vond Schiphol echt super intens bij terugkomst. Ik heb echt even de tijd nodig gehad om bepaalde dingen te kunnen plaatsen. Dat was soms ook lastig voor Sander omdat hij natuurlijk een hele andere beleving had van de tijd die we niet samen waren.”

 

Maar dan ook echt terug

Ondertussen heeft Hugo de tijd gehad om weer helemaal zichzelf te worden in zijn “normale” leven. Elke werkdag kookt hij bij 5 Uur Live en ontvangt hij naast andere gasten ook de afvallers van Expeditie Robinson. Natuurlijk zien we hem ook op 24Kitchen en in de lente komt er een nieuw boek van De Worsten van Babel. Het boek neemt de lezer in vertrouwen met familierecepten en bijzondere gerechten van hun reis door Frankrijk.

 

Finale

Hugo heeft gewonnen!!

 

Tekst: Stephania Kipperman
Foto’s: Eddie Mol


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!