Coverstory

Coverstory: Eindhovense Dilay Willemstein, de 21-jarige Miss World Nederland

Miss World Nederland komt dit jaar uit ons mooie Eindhoven. Een mooie prestatie van deze jonge gezellige meid Dilay Willemstein. We spraken af op de prachtige Dommelstraat.

Ze gaat na een jaar van challenges aankomende november ons kleine landje vertegenwoordigen in Puerto Rico. We hebben misschien een bepaald idee bij een Miss World verkiezing, maar het draait allang niet meer alleen om mooi zijn. Een badpakkenronde is echt niet meer van deze tijd. Dilay: “Iedereen mag zich inschrijven, er waren ook meisjes met een hoofddoek, meisjes met allerlei verschillende body types. Het was een diverse verzameling! De enige eisen zijn dat je onder de 27 bent, niet getrouwd bent en geen kinderen hebt. De leeftijdseis alleen maar omdat dat een andere verkiezing is: mrs. World”.

 

Natuurlijk is er een echte finale met een kroning van de winnaar, maar Dilay heeft echt veel meer moeten doen alleen een jurk showen. De challenges lopen uiteen van een succesvolle social media onderhouden, sport, de kunst van het lopen op een catwalk tot het starten van een campagne voor een goed doel.

 

Dilay koos ervoor om met haar goede doel campagne een maatschappelijk vraagstuk te belichten. Dilay: “Psychische aandoeningen zijn vaak nog een taboe. Ik wil dat we dat onderwerp kunnen normaliseren. Ik heb mijn campagne daarop gericht met een facebookpagina en flyers heb ik mijn start gemaakt. Hierna wil ik een videoproject starten waar ik mensen op beeld interview over hoe zij een psychische aandoening hebben ervaren”. 

 

Als we vragen waarom ze juist dit onderwerp heeft gekozen, zie ik haar gezichtsuitdrukking serieuzer worden. “Ik heb het moeilijk gehad als kind op school, door mijn dubbele afkomst kon ik niet echt aansluiting vinden bij Nederlandse kinderen, maar ook niet bij Turkse kinderen. Vaak werd er onaardig tegen me gedaan. Dat liep helemaal door tot aan mijn mbo-opleiding. Soms hoorde ik mensen roddelen over me, dat ging echt pijn doen. Daardoor kreeg psychische klachten”.

 

Dilay is pas later in het casting proces bij de Miss World verkiezing terecht gekomen. Ze stuurde een filmpje in waarbij ze over zichzelf vertelde. Hoewel ze in Nederland al een behoorlijk aantal deelnemers heeft verslagen komt ze in Puerto Rico uit tegen 130 andere deelnemers, een behoorlijke uitdaging dus.

 

Overduidelijk zijn haar ouders apetrots! “Ze moesten allebei huilen, toen ik het vertelde” Dilay heeft altijd een passie gehad voor dansen, ze ging naar de prestigieuze Creative College in Utrecht. Daar lag haar passie, bij dansen. Ze is duidelijk dat dansen haar lust en haar leven is geweest en haar inspiratie heeft gegeven voor alle andere zaken in het leven.

 

Ze is is sowieso voor een behoorlijke tijd Miss World Nederland, maar als ze Miss World zou worden dan heeft Dilay een druk jaar voor de boeg. Nu al heeft ze een vol schema met trainingen van David Lloyd sportscholen en mag ze een opleiding doen om beïnvloeding psycholoog te worden. Daarnaast krijgt ze trainingen om haar Engels te verbeteren, en zich voor te bereiden op de Miss World verkiezing. Ook is ze tijdens het afgelopen jaar niet alleen Miss World Nederland geworden, maar heeft ze ook haar eigen challenge gewonnen in de wedstrijd: de Beauty with a purpose challenge, (goede doel challenge). Ontzettend knap omdat iedereen echt toptalent is in hun eigen richting. 

 

Zij heeft de lockdown aangepakt om zich te ontwikkelen in haar modellenwerk. Dilay: “Mijn school stopte ineens dus ik had extra veel tijd, en besloot verder te gaan met mijn modellenwerk”. 

 

Ik ga altijd 100% voor mijn dromen! 

 

Insta: @dilayw

 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!