Algemeen

COVA Art Gallery opent tentoonstelling ‘Just take a deep breath’ van de in Berlijn woonachtige Tsjechische kunstenaar Zdenek Konvalina.

Met trots presenteert COVA Art Gallery de tentoonstelling ‘Just take a deep breath’ van de in Berlijn woonachtige Tsjechische kunstenaar Zdenek Konvalina. Het is voor het eerst dat de kunst van Konvalina in Nederland te aanschouwen zal zijn. Het werk van Konvalina nodigt uit om stil te staan bij de steeds sneller veranderende samenleving. In deze bijzondere tijd van het coronavirus snijdt hij een aantal hedendaagse actuele zaken aan waarmee iedereen te maken heeft in het dagelijkse leven.

Met zijn werk uit de ‘DisPlay’ serie reflecteert de kunstenaar op de steeds maar groter wordende tijd die we achter ons beeldscherm te vinden zijn. Op geheel eigen wijze, met kleine schakeringen en subtiliteiten reduceert hij de complexiteit van het leven tot verschil in textuur en kleine nuances in kleur. Door te spelen met perspectief en licht wordt de bezoeker bewogen om een ander fysiek standpunt in te nemen, waarmee de aanschouwer wordt gedwongen om te bewegen en de kunstwerken fysiek te ervaren. Zo herinnert de kunstenaar de toeschouwer eraan dat fysieke ervaring de ervaring van het digitale overtreft.

Hiernaast wordt tijdens de expositie de verbinding gemaakt met het nemen van afstand en het reflecteren op wat nu echt belangrijk is in het leven. Door letterlijk wat vaker je hoofd naar boven te richten, naar de wolken te kijken en een keer goed diep adem te halen, ben je in staat om de gebeurtenissen van het dagelijks leven in een ander- of beter- perspectief te plaatsen. Konvalina wil met de schilderijen uit de ‘Cloud’ serie de bezoeker uitnodigen om wat meer stil te staan bij het moment, een stapje terug te doen. In deze tijd van thuiswerken, restricties en weinig fysiek contact is er eigenlijk geen beter moment om eens goed te evalueren wat onze aandacht nu echt verdient.

De opening van de expositie zal zaterdag 10 oktober om 14u in aanwezigheid van de kunstenaar plaatsvinden bij COVA Art Gallery, Hoogstraat 218 te Eindhoven. Tevens zal zondag 11 oktober de opening voortgezet worden om het verwachtte aantal gasten wat te spreiden over beide dagen. Tijdens de opening zal er rekening gehouden worden met de voorschriften omtrent het coronavirus vanuit het RIVM. De expositie zal te zien zijn tot en met 14 november 2020.

Opening:
Zaterdag 10 oktober 14.00
Zondag 11 oktober 12.00 (extra)
Openingstijden:
Donderdag en vrijdag op afspraak
Zaterdag en zondag 12.00 – 17.00
Meer informatie vindt u op de website: www.covagallery.nl


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!