Algemeen

Chinees paviljoen in Eindhoven opent in November!

Chinese restaurants, eigenlijk hebben we er al best veel in Eindhoven. De afhaalrestaurants of all you can eat. Maar veel van dit eten wordt helemaal niet gegeten in China. Eveline Wu wil dan ook het échte Chinese eten promoten. Eten bij het Chinees paviljoen moet dan ook geen snelle hap worden, maar een echte beleving. Zo zit je er dadelijk wel 3 tot 4 uur aan tafel, er zijn 30 zitplaatsen en één menu dat om de drie maanden veranderd. Een diner bestaat uit 6 gangen en neemt je mee in een boeiend verhaal langs de Chinese zijderoute gaat. 

Het gebouw en ook het idee van het restaurant bestaat al even, het gebouw is namelijk een geschenk van de stad Nanjing in China uit 2005. Dat is inderdaad al een behoorlijke tijd, Nanjing wilt dat er alleen op traditionele wijze gebakken Chinese stenen worden gebruikt. Dit omdat je alleen zo de optimale ervaring mee krijgt van de Chinese cuisine.

Eindhoven en Nanjing zijn zustersteden en het geschenk was dan ook ter ere van het twintigerjarige bestaan van de stedenband. En natuurlijk konden wij dan niet achterblijven, Eindhoven heeft als tegengeschenk een van Gogh park gegeven aan Nanjing. Dit park opende al in 2011.

Niet alleen het eten maar ook de inrichting moet het échte China uitstralen. Dit gaat Eveline Wu doen door bijvoorbeeld Chinese kunst, muziek, servies tafels en stoelen te integreren in het restaurant. Alles in het restaurant is authentiek Chinees en is overgevlogen vanuit China naar Eindhoven. 

Het restaurant is gevestigd op Strijp-S en wordt officieel geopend tijdens het lichtfestival GLOW, dit doormiddel van een eigen lichtkunstwerk!

Geen babi pangpang dus, maar genieten van de echte traditionele Chinese keuken!


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!