Algemeen

Burgemeester Dijsselbloem opent Lout Donders zaal in Het Hornemann Huis

Op zondag 8 januari jl. heeft de Eindhovense burgemeester Dijsselbloem de Lout Donders zaal in de pop-up locatie van Het Hornemann Huis geopend. De vernoeming van de collegezaal is een eerbetoon aan de veel te vroeg overleden Lout Donders, een zeer betrokken vrijwilliger van de stichting.

De Lout Donders zaal is een centrale ruimte in Het Hornemann Huis en speelt een grote rol in de educatie over de Tweede Wereldoorlog aan jongeren en geïnteresseerden. In de collegezaal worden basis- en middelbare scholieren uit heel Nederland, het bedrijfsleven en andere geïnteresseerden ontvangen om over het verhaal van de gebroeders Hornemann en de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog te vertellen. Ook worden er eens per maand films en documentaires over dit onderwerp afgespeeld.

Initiatiefnemer Martijn Docters namens het bestuur
van Stichting Het Hornemann Huis: Het plotselinge

overlijden van Lout Donders op 68-jarige leeftijd,

heeft ons aan het denken gezet om hem op blijvende en passende wijze te herinneren. Dit heeft ertoe geleid dat wij hebben besloten om de collegezaal van Het Hornemann Huis naar hem te vernoemen. Lout's betrokkenheid is ongelooflijk belangrijk voor ons geweest en dat er nu een pop-up locatie is, is mede aan hem te danken.”

In Het Hornemann Huis staat het verhaal Edo en Alexander Hornemann tijdens de Tweede Wereldoorlog centraal. De Eindhovense jongetjes zijn op 8- en 12-jarige leeftijd - na omzwervingen via concentratiekampen - samen met 18 lotgenootjes op gruwelijke wijze vermoord. De moord moest sporen van medische proeven die met de kinderen zijn gedaan uitwissen.

Het Hornemann Huis is elke eerste zaterdag en zondag van de maand vrij te bezoeken tussen 13.00 en 17.00 uur. De entree is gratis. Bezoek op een doordeweekse dag is alleen mogelijk op afspraak. Het bezoekadres is Hurksestraat 42-20 in Eindhoven.


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!