Algemeen

Boost voor je brein tijdens Cultuurwandel4daagse

Parktheater Eindhoven organiseert in samenwerking met It’s my life en Eindhoven Vitaal van 1 t/m 4 september de Cultuurwandel4daagse. Onder het motto: ‘bewegen is gezond’ kun je iedere dag, individueel, een themawandeling doen door Eindhoven, die je langs bijzondere plekken in Eindhoven voert. 

De organisatoren willen met de Cultuurwandel4daagse bijdragen aan een gezondere leefstijl voor Eindhovenaren: “In tijden van corona is het gemakkelijk om te kijken naar alles wat momenteel níet kan. Het idee van de Cultuurwandel4daagse is ontstaan door te kijken wat er wél kan. Zo kunnen we wel lekker buiten wandelen en de stad verder ontdekken. Dit is dan ook precies het doel van de Cultuurwandel4daagse. Dit jaar beschouwen we vooral als een leuk initiatief dat zijn try-out mag beleven. Met de ervaring die we dit jaar opdoen en de feedback die we na afloop vragen, hopen we van deze activiteit een nieuwe traditie te maken. Een traditie die stapje voor stapje mag groeien. De focus ligt dit jaar vooral op het wandelen”, zegt Eva van Rijswijk van het Parktheater. “Bovendien dragen we door het wandelen te stimuleren bij aan de gezondheid van Eindhovenaren.”

Gezond voor het brein
De bekende neuropsycholoog Erik Scherder licht in een speciaal voor de Cultuurwandel4daagse opgenomen 
filmpje toe waarom de combinatie van wandelen en cultuur beleven zo gezond is: “Het is uitdagend en nieuw. Je moet moeite doen: om te denken, te voelen en te beleven. Alles wat in cultuur zit, is een superverrijking voor het brein. Je hart gaat beter werken en pompt het bloed naar je hersenen. In combinatie met wandelen geeft dat een boost voor je brein.”  

Thema’s
De vier wandelingen hebben elk een eigen thema: streetart, beelden, historische gebouwen en muziek. Ze starten bij het Parktheater en zijn ongeveer 7 kilometer lang. De wandelingen voeren onder meer langs:

Streetart (6,5 kilometer): Silly Walks in het Dommeltunneltje, de Regenboogtunnel, de Fietsenstallingen op het 18 Septemberplein en 'Don't let them choke peace' op de Grote Berg.

Beelden (6,6 kilometer): Balzac bij het Van Abbe Museum, het Bevrijdingsmonument op het Stadhuisplein, Frits Philips en Jan van Hoof op de Markt en het Annexatiemonument.

Historische gebouwen (6,5 kilometer): het Van Abbe Museum, Mariënhage, de Vesteda woontoren, het NRE-terrein, de Witte Dame en de Kazerne.

Muziek (7,5 kilometer): het Radiomonument, Pand P, de Effenaar, het Muziekgebouw, Dynamo en het Rozenknopje. 
Deelnemers van de Cultuurwandel4daagse kunnen de dag muzikaal afsluiten; in het Theatercafé start ‘De Parade gaat door’ start met ‘Ra Ra Radio’.

___________________

Cultuurwandel4daagse
Dinsdag 1 t/m vrijdag 4 september
Start bij het Parktheater om 19.00 uur (voor restaurant Smaaktheater Dertien).
Tickets: € 5,00 (geldig voor de 4 wandelingen)
Deelnemers kunnen de It’s my life-app downloaden en tijdens de wandeling fitcoins sparen.

Tickets en info: parktheater.nl


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!